Да се поставя категорично и ясно червена линия, че отново

...
Да се поставя категорично и ясно червена линия, че отново
Коментари Харесай

Каримански: Кирил Петков не е достоен за финансов министър

Да се слага изрично и ясно алена линия, че още веднъж с „ ИТН ” няма да се водят диалози, е пресилено и повече от естественото. Това разяснява пред NOVA депутатът от Има Такъв Народ Любомир Каримански. По думите му това е тревожно, тъй като би трябвало да има спокоен разговор и да се върви напред.

„ От вицепремиера Асен Василев чух, че има намерение да не води диалози освен с Тошко Йорданов и Слави Трифонов, само че и с „ ИТН ” като цяло. Това е по-обезпокоителното за мен от позиция на това да има един по-спокоен разговор и да вървим напред. Не мисля, че страната има потребност от избори ”, сподели той.

Той акцентира, че следва на среща на парламентарната група да бъде решено дали Има Такъв Народ ще договаря за поддръжка към новия проектокабинет на „ Продължаваме Промяната ”. „ Парламентът е конструиран с помощта на пропорционални листи и избор. Ако беше мажоритарен избор, тогава разбирам да се договаря с всеки един народен представител поотделно. Затова естествената политическа логичност демонстрира, че е добре да се договаря с парламентарните групи ”, е неговото мнение.

Каримански сподели, че за него не е обикновено от страна на Политическа партия да се търси поддръжка в ПГ на Българска социалистическа партия, а при Има Такъв Народ това да става в обособени народни представители. „ Означава ли това, че има обединен стандарт? Аз не разрушавам мостове. Затова споделям, че е добре да се насочи покана, в случай че има такава. Тогава парламентарната група ще се събере и ще реши по какъв начин да работи ”, добави депутатът.

Той не смята, че Кирил Петков би бил заслужен заместител на поста финансов министър.

„ Много е значимо човек да има опит и процедура в било то корпоративни финанси, било то финанси на обществения бранш или във финансовите услуги. Те затварят финансовата инфраструктура на страната. Ако ние не я познаваме, без значение от опаковката и от маркетинга, който сме приключили в Харвард и където и да е било, не става ”, посочи Каримански.

Дали Асен Василев ще се оправи като министър председател, депутатът от Има Такъв Народ отговори: „ Не знам дали позицията министър председател би подхождала на господин Василев. Но до този миг показах благодарността си и към него, и към цялото Министерство на финансите по отношение на обновения бюджет. Бих желал да се придържам към професионализма и по никакъв метод не бих си разрешил да давам оценка на кандидат-премиер или министър председател ”, съобщи той.

Каримански засегна тематиката за оръжията за Украйна и разкри какво се е говорило сред сътрудниците на един от съдружните препоръки. „ Всички – даже водачът на Българска социалистическа партия, споделяха: „ Да, може би, ние ще намерим метод по какъв начин да решим казуса за износа на оръжията, само че е значимо в каква маркетингова опаковка ще го опаковаме за хората ”, сподели той.

На въпрос дали това значи, че има експорт на оръжие към Украйна, разясни: „ Аз единствено дотук мога да разясня. Не бих желал да разясня друго ”, акцентира депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР