Да се помисли за въвеждане на един учебник по предмет,

...
Да се помисли за въвеждане на един учебник по предмет,
Коментари Харесай

Радев иска само по един учебник по всеки предмет

Да се намерения за въвеждане на един учебник по предмет, прикани през днешния ден президентът Румен Радев на кръгла маса в София. Особено за литература, история и география. Целта е да се издигне родолюбието и националното схващане на учениците, откакто написването на учебниците стане и държавна политика.

По думите му би трябвало да бъде подложен на спор въпросът дали да се учи по един или няколко учебници. „ Дали едно типизирано наличие или всевъзможни безразборни наличия ", посочи той.

В момента съгласно Закона за учебното обучение учителите избират от безграничен брой учебници по предмет. За да се направи смяната, е нужна и смяна в Закона. Президентът прикани да стартира спор по казуса за учебниците и да се вземат ограничения за постигането на задачата.

" Тук би трябвало да се подложи на спор едни значим въпрос. Дали единствено един убеник или най-различни, дали едно типизирано наличие или всевъзможни безразборни наличия под предтекст, ние сме за истината, ние сме за елементарния спор, в който да се роди истината. От коя възраст нататък може да се води спор, съгласно вас. Вие сте сепциалисти, вие кажете. Но огромната цел, можем ли да реализираме единенине на нацията, от която имаме толокава голяма потребност, в случай че няма какво да сплотява нашите деца от най-ранна детска възраст ", сподели Радев.

Образованието е водещ детайл от нещо доста по-важно и всеобхватно - духовното развиване на младежите. Преди да бъдат положителни инженери, IT експерти, лекари, следователи, сполучливи жители на света - би трябвало да бъдат почтени и пълноценни жители на България, уточни президентът.

„ Ще могат ли нашите младежи в бъдеще да устояват на изкушенията и напън в едно мощно нападателно световно пространство да устояват своята българска национална еднаквост, в случай че не създадем по този начин, че българските създатели да не отпадат и да бъдат уместно изучавани в учебниците по български език и литература ", добави Радев.

Държавният глава означи, че би трябвало да бъде оценено съотношението количество - качество и разположението на наличието в обособените класове, стратегии и дисциплини. „ Дали младежите ще могат да устояват на провокациите на бъдещето, в случай че в учебниците по история нашата история се пренаписва или се подлага на насилствена възбрана ", сподели още той и добави, че е значимо да бъде отговорено на тези въпроси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР