„Да се подновят преговорите с „Газпром” не може да бъде

...
„Да се подновят преговорите с „Газпром” не може да бъде
Коментари Харесай

Румен Гечев: Без БСП трудно ще се направи нова коалиция

„ Да се възобновят договарянията с „ Газпром” не може да бъде изискване, с цел да подкрепим държавното управление. Имаме решение на Националния съвет и аз споделих, че настояваме да се водят договаряния, защото е в полза на бизнеса и българите. Това обаче не може да бъде изискване, защото Българска социалистическа партия не е търговски представител на никоя компания от Русия, Щатите или Пакистан. Трябва да водим договаряния с всички снабдители, които могат да бъдат от изгода на българския бизнес”, съобщи Румен Гечев.

Българска социалистическа партия е в ръководещата коалиция и без нас мъчно ще бъде направена нова, сподели още депутатът от левицата.

Той изясни, че социалистите са срещу износа за оръжие както за Украйна, по този начин и за Русия.

" Не желаеме да участваме в този спор. Износът на оръжие не е в несъгласие на интернационалното право. Страните членки на НАТО изнасят оръжие за Украйна.

Възниква въпросът - този, който нападна износа на вероятно оръжие, какво желае да внуши - че България нарушава интернационалното право? Ако страната ни изнасяше оръжия, тя не би нарушавала правото. Тогава офанзивата не е против Корнелия Нинова, а против Българска социалистическа партия.

Нинова като вицепремиер и министър на стопанската система отговоря за износа на оръжия, само че тя подписва последна. В комисията влизат Министерство на защитата, военното контраразузнаване, а там влиза ДАНС. Шефовете на Агенция „ Национална сигурност” се назначават от президентството. Чак най-после се подписва вицепремиер, изясни Гечев.

Ние не се бъркаме в работата на президента, дано и той да не се бърка във вътрешнопартийните ни каузи, сподели още той. Отказа да разяснява дали има престрелка и против вицепрезидентът Илияна Йотова. Припомни нейни думи, че няма да се дадат 100 дни толеранс на държавното управление, а след това обяснила, че обществената политика била неуспех.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР