Да се отложи стартът на изплащането на вторите пенсии, обсъжда

...
Да се отложи стартът на изплащането на вторите пенсии, обсъжда
Коментари Харесай

Обрат! Отлагат вторите пенсии?

Да се отсрочи стартът на изплащането на вторите пенсии, разисква работна група, в която вземат участие представители на синдикатите, пенсионните фондове, КФН, общественото министерство и Национален осигурителен институт.

Това заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева след съвещание на обществената комисия в Народното събрание, написа Труд бг.

Къде са парите от втората ни пенсия?

Такава концепция е препоръчана от синдикатите, посочи тя на въпрос на „ Труд”. Дали това ще бъде призната, ще стане ясно през февруари, когато работната група ще излезе с съответни решения за промени в Кодекса за обществено обезпечаване, касаещи втория дирек на пенсионната система, изясни министърката.

Припомняме, че през 2021 година би трябвало да стартира изплащането на първите групи, които ще получават с изключение на пенсия от Национален осигурителен институт и втора – от частните пенсионни фондове.

Първите с втора пенсия са ощетени от страната

Анализи демонстрираха, че тези хора ще бъдат ощетени, тъй като нямат задоволително насъбрани средства в самостоятелните си партиди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР