Да се отива на избори не е най-доброто нещо, което ...

Да се отива на избори не е най-доброто нещо, което

Депутат от ПП: Нямаме нищо против Русия, аз съм може би най-големият русофил, когото познавам

Да се отива на избори не е най-хубавото нещо, което ще се случи на страната. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът Росен Костурков от " Продължаваме промяната ".

" Истината е, че доста мъчно в границите на този парламент ще успеем да създадем устойчиво държавно управление ", призна той.

" Природен парк не престават да стоят зад позицията си, че в случай че бъдат подкрепени от над 121 депутати, които желаят да създадат промени, партията ще направи опит да сформира държавно управление. Колкото и необичайно да звучи, държавното управление има много триумфи в този миг - закрихме профилирания съд, подготвихме Плана за възобновяване с всичките ремонти, стратегическия проект за земеделието, подготвихме закона за КПКОНПИ ", съобщи Росен Костурков.

Той удостовери, че номинацията на Природен парк за министър председател ще бъде Кирил Петков.

" Нямаме съображение да не бъде той. Ние не мислим, че той се е провалил в нещо. "

Костурков разяснява и експулсирането на 70 съветски дипломати от страната ни.

" Тази разработка не върви от един ден. Това са 70 чиновници на съветските задачи в България, които, съгласно службите, са се занимавали с неприсъща за тях активност. Защо в този момент - в този момент е излязла създаването - не го привързвам по никакъв метод с политическата конюнктура в страната ".

Костурков не изключва Руското посолство да се е намесвало във вътрешната политика на България, само че посочи, че решението за изгонването на дипломатите не се взима от премиера или Министерския съвет.

" Нямаме нищо срещу Русия. Аз съм може би най-големият русофил, който познавам. Харесваме съветската страна, ние сме им дали писмеността, аз персонално одобрявам съветската просвета, само че когато си разгласен като вражеска страна по времето на един боен спор и когато има видно нарушаване на Виенската спогодба, т.е. няма паритет, вчерашното решение наподобява разумно ".

Костурков удостовери, че решението не е съветвано в Министерски съвет, само че съобщи, че няма нарушаване на конституцията, както и че президентът не би трябвало да има отношение по тематиката. Той разяснява и реакцията на Корнелия Нинова.

" Бих предложил на сътрудниците от Българска социалистическа партия, изключително тези в Министерски съвет, да се срещнат със секретните документи, те имат достъп до тази информация. Да се срещнат с разработките и да видят претекстовете за това решение ".

Тази преживелица няма да промени връзките сред Природен парк и Българска социалистическа партия за ръководството на страната, увери депутатът.

Росен Костурков дефинира като неправилно президентът да не организира съвещания за сформиране на кабинет с най-голямата политическа мощ.

" Самата покана беше направена, с цел да не отидем. Правителството подава оставка в 11 ч., срещата за съвещания е планувана в 13 ч., когато стартира да заседава комисията за актуализацията на бюджета. Нашите представители - Андрей Гюров, министър Василев, бяха в тази комисия и не можехме да я оставим ", изясни депутатът.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg