Да се отива на избори не е най-доброто нещо, което

...
Да се отива на избори не е най-доброто нещо, което
Коментари Харесай

Костурков от ПП: Много трудно в този парламент ще създадем стабилно правителство

Да се отива на избори не е най-хубавото нещо, което ще се случи на страната.

Това съобщи в " Денят стартира " по БНР депутатът Росен Костурков от Политическа партия.

Истината е, че доста мъчно в границите на този парламент ще успеем да създадем устойчиво държавно управление, призна той. Политическа партия не престават да стоят зад позицията си, че в случай че бъдат подкрепени от над 121 депутати, които желаят да създадат промените, партията ще направи опит да сформира държавно управление.

" Колкото и необичайно да звучи, държавното управление има много триумфи в този миг - закрихме профилирания съд, подготвихме проекта за възобновяване с всичките ремонти, стратегическия проект за земеделието, подготвихме закона за КПКОНПИ ", съобщи Росен Костурков.

Той удостовери, че номинацията на Политическа партия за министър председател ще бъде Кирил Петков. " Нямаме съображение да не бъде той. Ние не мислим, че той се е провалил в нещо. "

Костурков разяснява и експулсирането на 70 съветски дипломати от страната ни.

" Тази разработка не върви от един ден. Това са 70 чиновници на съветските задачи в България, които, съгласно службите, са се занимали с неприсъща в този момент активност. Защо в този момент - в този момент е излязла създаването - не го привързвам по никакъв метод с политическата конюнктура в страната ".

Костурков не изключва Руското посолство " да се е намесвало във вътрешната политика на България ", само че решението за изгонването на дипломатите не се взима от премиера или Министерски съвет.

" Нямаме нищо срещу Русия. Аз съм може би най-големият русофил, който познавам. Харесваме съветската страна, и сме им дали писмеността, аз персонално одобрявам съветската просвета, само че когато си разгласен като вражеска страна по времето на един боен спор и когато има видно нарушаване на Виенската спогодба, т.е. няма паритет, вчерашното решение наподобява разумно ".

Костурков удостовери, че решението не е съветвано в Министерски съвет, само че съобщи, че няма нарушаване на конституцията, както и че президентът не би трябвало да има отношение по тематиката. Той разяснява и реакцията на Корнелия Нинова.

" Бих предложил на сътрудниците от Българска социалистическа партия, изключително тези в Министерски съвет, да се срещнат със секретните документи, те имат достъп до тази информация, да се срещнат с разработките и да видят претекстовете за това решение ".

Тази преживелица няма да промени връзките сред Политическа партия и Българска социалистическа партия за ръководството на страната, увери депутатът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР