Да се освободят от наем търговците, ползващи общински площи в

...
Да се освободят от наем търговците, ползващи общински площи в
Коментари Харесай

Предлагат освобождаване от наем на търговците, ползващи общински терени в Търговище

Да се освободят от наем търговците, ползващи общински площи в Търговище за периода на изключителното състояние. Това предлага в докладна до Общинския съвет зам.-кметът Валентин Велчев.

Мярката касае ползвателите, които са лимитирали или прекратили активността си в резултат на изключителна конюнктура, обвързвана с COVID-19, осведомят от общинската администрация.

395 PCR-теста са направени на жителите от Търговищко

Предложението касае търговците навън, наели терени от Община Търговище, както и наемателите на терени към заведенията за публично хранене.

В случай, че те са възстановили активността си в периода на изключителното състояние и в едномесечен период от анулацията му, ползвателите ще заплащат половината от дължимата такса. Вноските на наемателите, които към този момент са заплатили съответните суми, ще бъдат прихванати от последващи дължими наеми и такси. Проекторешението гласи още, че се дава единодушие "Общински пазари " ЕООД, които отдават терените на битака и централния пазар, да освободят от наем напълно или отчасти търговците, прекратили активността си. Тъй като сдружението е комерсиално, решението в тази си част няма наложителен темперамент.

Общинските съветници в Търговище ще прегледат предлагането на идното съвещание на 28 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР