Да се опитаме да си представим какво би било, ако

...
Да се опитаме да си представим какво би било, ако
Коментари Харесай

Когато сложат лицето ти на порно видео

Да се опитаме да си представим какво би било, в случай че лицето ни е цифрово редактирано в порно видео без нашето единодушие и по-късно споделено в интернет. Една жена разкрива ужаса от това, което й се случва.

Една вечер, преглеждайки Twitter, Кейт Айзъкс се натъква на смущаващо видео измежду известията си. " Тази суматоха просто ме заля ", споделя Кейт, говорейки пред BBC обществено за първи път след случилото се.

" Някой беше взел лицето ми и го беше сложил в порно видео, правейки по този начин, че да наподобява все едно в действителност съм аз. "

Става дума за така наречен deepfake - дълбоки фалшификации, термин, който в действителност идва от " deep learning " - методът на машинно учене на изкуствен интелект благодарение на изкуствени неврални мрежи.

Тези технологии разрешават основаването на видеоматериали, които имат капацитета да бъдат изцяло неразличими от действителни - надалеч повече, в сравнение с даже най-хубавите студиа по компютърна графика могат да реализират, и надалеч по-лесно.

От 2017 година насам deepfake-ове са употребени за основаване на подправени вести, подправена порнография с известни персони, и извънредно безапелационни и ефикасни измами.
 Марина Чапман, The Girl With No Name и невероятната история на една жена, отгледана от маймуни
Жената която твърди, че е отгледана от маймуни

Една невероятна история

Така без да желае Кейт е превърната в порно актриса. Дълбоко фалшифицираното порно видео в Twitter - с таг Кейт, която води акции против порнографията без единодушие, е направено благодарение на фрагменти от телевизионни изявленията, които тя е дала по време на акцията.

" Сърцето ми се сви. Не можех да мисля ясно ", споделя тя. " Спомням си просто чувството, че това видео ще бъде на всички места и беше ужасяващо. "

В предишното високопоставени звезди и политици бяха най-честите цели на надълбоко фалшифицираните видеоклиповете. И не постоянно бяха порно. Някои бяха направени с комедийна стойност. Но през годините това се промени - съгласно компанията за киберсигурност Deeptrace, 96% от всички надълбоко фалшифицирани фрагменти са порнография без единодушие.

Подобно на порнографията за възмездие, дийпфейк порнографията е известна като полово принуждение, основано на изображения - общ термин, който обгръща снимането, правенето и/или шерването на интимни изображения без единодушие.

В Шотландия към този момент е закононарушение шерването на изображения или видеоклипове, които демонстрират друго лице в интимна обстановка без неговото единодушие. Но в други елементи на Обединеното кралство закононарушение е единствено в случай че може да се потвърди, че сходни дейности са имали за цел да причинят страдалчество на жертвата - малка врата, която значи, че основателите на видеоклипове постоянно не носят правни последствия.
 Екатерина Лисина, върхът за жена с най-дългите крайници в света и какъв брой е висока рускинята
Жената с най-дългите крайници в света

Рекордът, който държи Екатерина Лисина

30-годишната Кейт основа акцията #NotYourPorn през 2019 година Година по-късно нейният активизъм визира и уеб страницата за развлечения за възрастни Pornhub, който трябваше да смъкна всички видеоклипове, качени на уеб страницата от непроверени консуматори - по-голямата част от наличието му.

Следователно Кейт допуска, че който и да стои зад подправяния видеоклип, е нервиран от  акцията ѝ. Тя им беше " лишила порното ". Но тя няма визия кой е този човек. Нито кой може да е видял видеото.

И въпреки да ѝ е ясно, че лицето й е насложено върху фрагменти на порно актриса, видеото е задоволително безапелационно, с цел да се тревожи, че други може да не виждат измамата. " Това беше нарушаване - самоличността ми беше употребена по метод, с който не съм съгласна. "

Бедите ѝ не стопират дотук. Под видеото доста хора стартират да оставят обидни мнения, като някой даже я заплашват, че ще проследят Кейт вкъщи, ще я изнасилят, ще снимат нападението и ще разгласяват фрагментите в интернет.
 Валерия Лукянова, Джъстин Джедлика и това ли са Барби и Кен в действителния живот
Когато Барби срещне Кен, само че в действителния живот

Една в действителност плашеща аналогия

Всичко това я кара да стартира да се опасява за живота си и този на фамилията си. Кейт признава, че се е паникьосала дотам, че е била в положение да направи нищо рационално, тъй като параноята я е завладявала.

От опита си да поддържа други в сходни обстановки, на доктрина Кейт знае тъкмо какво да направи, в случай че някой стане жертва. Но не и когато тя самата е жертва.

" Не последвах нито един от личните си препоръки ", споделя тя.

Неин колега рапортува за видеото и злобните мнения с Twitter и всички те са свалени от платформата. Но откакто всяко надълбоко фалшифицирано наличие бъде оповестено и споделено онлайн, е мъчно да бъде отстранено напълно от разпространяване.

Истината е, че в онлайн форумите има пазар за надълбоко фалшифицирано наличие от всевъзможен вид. Хората разгласяват претенции за снимане на видеоклипове на техните съпруги, съседи и сътрудници и - колкото и неясно да наподобява - даже на техните майки, дъщери и братовчеди.

Създателите на наличие дават отговор с указания малко по малко - от какъв първоначален материал ще се нуждаят, препоръки кои ъгли на снимане работят най-добре и ценовите категории за работата.

Стандартът на надълбоко фалшифицираните видеоклипове може да варира извънредно доста и зависи както от опита на лицето, което е направило видеото, по този начин и от сложността на употребяваната технология.
 Миа Халифа, OnlyFans, порното, армията и какво показа някогашната порно актриса
Миа Халифа за разликата сред порното и армията

Какво показа някогашната порно актриса

Но индивидът, който стои зад най-големия уеб страница за надълбоко фалшифицирано порно под псевдоним Gorkem, признава анонимно пред BBC, че към този момент не е елементарно да разберем сигурно дали гледаме манипулирани изображения или не, тъй като в сектора работят доста положителни експерти. Неговият уебсайт да вземем за пример притегля към 13 милиона гости на месец и хоства почти 20 хиляди видеоклипа във всеки един миг.

До относително неотдавна софтуерът за надълбоко подправяне не е елементарно наличен и елементарният човек не би имал уменията да направи нещо сходно. Но в този момент всеки над 12-годишна възраст може законно да изтегля десетки приложения и да прави безапелационни надълбоко фалшифицирани клипове единствено с няколко кликвания. За Кейт това е обезпокоително и " в действителност ужасно ".

" Това не е тъмната мрежа, а в магазините за приложения - тъкмо пред очите ни ", споделя Кейт, само че изрично декларира, че няма да разреши " те да завоюват ". Тя добавя, че ще се бори за промени в закона, които да могат да забранят или най-малко лимитират основаването на сходно наличие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР