Да се обяви международен търг за доставка на количества газ

...
Да се обяви международен търг за доставка на количества газ
Коментари Харесай

Делян Добрев: Да се обяви търг за доставки на газ е правилна политика

Да се разгласи интернационален търг за доставка на количества газ е вярна политика. Най-важното е подобен да се обезпечи даже при високи цени. След 1 януари оставаме единствено с един снабдител – Азербайджан. Това разяснява Делян Добрев от ГЕРБ по Нова ТВ.

Според него страната ни не трябвала да се отхвърля от никакви количества газ.

„ Дори със седемте танкера още веднъж ще имаме неналичия. Затова „ Булгаргаз” през вчерашния ден са оповестили търг за спомагателни количества за октомври, ноември и декември. Вчера видях едно огромно комплициране от Кирил Петков. Те за една година не можаха да схванат, че молекулата е съветска. У нас газ влиза единствено от границата с Турция. Тоест, „ Турски поток”, който е 100% съветски. Няма по какъв начин американска молекула газ да влезе у нас.

Ако имаше слапова договорка „ Булгаргаз” щяха да получат фактура от американската компания за тези танкери. Такава няма. Нашите танкери са продадени в Гърция и Турция и тук още веднъж е платен съветски газ. За последните 3 месеца страната е ощетена с 200 милиона евро. Вчера Васил Велев от АИКБ е оповестил, че бизнесът ще заведе иск против страната за въпросните 30%, които се постанова да се заплаща поради неточности на ръководството. Затова споделих, че Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да се тормозят по какъв начин да отърват пандиза, а не да не престават да се объркват”, разясни Добрев.

По думите му съвсем всички страни в Европейски Съюз са почнали да заплащат по новата скица и да си получават количествата.

„ Водещото освен това ръководство беше от къде ще вземат комисионните. Трябва да носят отговорност и се надявам това да се случи. Подали сме сигнали, където би трябвало. От ДАНС получихме отговор, че по преписката се работи и е изпратена във Върховната касационна прокуратура”, добави още депутатът от ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР