Да се насърчи пазарът на алкохолни напитки – това е

...
Да се насърчи пазарът на алкохолни напитки – това е
Коментари Харесай

Япония иска младите хора да пият повече алкохол, за да стимулират икономиката и събирането на данъци

Да се насърчи пазарът на алкохолни питиета – това е необикновената цел цел на акцията, стартирана от данъчната организация на Япония, оповестява испанската телевизия " Сеста ". Като част от самодейността данъчният орган разгласи конкурс за бизнес хрумвания, приканвайки младежите да предложат проекти за възкръсване на бранша и стимулирането на търсенето на алкохолни питиета измежду хората на тяхната възраст.

Сайтът на състезанието, който е озаглавен " Саке, Вива! "  (Sake Viva!), предизвестява, че националният пазар на алкохолни питиета се свива, което японската данъчна работа отдава на спада в раждаемостта и застаряването на популацията, както и на смяната в метода на живот, настъпила поради пандемията.

По тази причина състезанието приканва младежите на възраст сред 20 и 39 години да предложат лични бизнес проекти за разпространение на обичайни японски алкохолни питиета като саке, шочу, авамори, бира, уиски, виновност и ликьори. 

По-конкретно се търсят оферти за нови услуги и способи за разпространение, с цел да се подтиква търсенето измежду младежите на артикули и дизайни, основаващи се на новите стилове на живот и смяната на усетите след КОВИД-19. Това включва и нови способи за продажба чрез изкуствения разсъдък и метавселената, както и хрумвания за възстановяване на цената на алкохолните питиета посредством означение за географски генезис. Срокът за подаване на предложенията е до 9 септември.

Потреблението на чист алкохол на човек от популацията в Япония е 8,81 литра годишно, по данни на Световната здравна организация. Японските данъчни управляващи свързват равнището на ползване на алкохол с възрастта на сънародниците си. Този въпрос буди безпокойствие в една страна, в която хората над 65 години са 28,8 на 100 от популацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР