Да се направи изключение и на 31 декември ресторантите в

...
Да се направи изключение и на 31 декември ресторантите в
Коментари Харесай

Министър Николова се дегизирала, проверявала хотели

Да се направи изключение и на 31 декември заведенията за хранене в хотелите да работят до 00.30 ч. часа ще предложи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на Националния действен щаб. Пред bTV Николова разгласи и, че е била скришен клиент - дегизирана с маска и качулка, с цел да ревизира качеството на хотелските услуги и съблюдават ли се ограниченията.

Като министър на туризма ще предложа въпреки всичко на Нова година да може да се остане в ресторанта на хотела до среднощ, съобщи Марияна Николова в предаването „ Тази заран “ по бТВ.

„ Предложението на сектора е най-малко до 00.30 да могат да работят заведенията за хранене в хотелите, с цел да могат гостите да посрещнат Новата година, вместо да разнасят храни и питиета в стаите “, изясни тя. По думите ѝ няма да се позволява скупчване на хора и осъществяване на тържества.

„ Мисля, че по този начин ще е и по-хигиенично вместо туристите да се разхождат и събират по стаите. Това зависи от спомагателни разисквания с премиера и Щаба ", добави министърът.

„ Направих няколко визити като скришен клиент с едно спортно яке и качулка в някои от хотелите, бях скришен клиент във Велинград, с цел да видя дали в действителност се съблюдават часовете. Бизнесът не си разрешава нарушавания – един да допусне нарушаване, това значи, че ще е леке за целия отрасъл “, съобщи вицепремиерът.

Относно зимния сезон министърът съобщи, че сега резервациите са на 30%, като и в идващите месеци още веднъж ще се разчита на български гости. Очакваме записвания в последния миг, както и посетители от прилежащите страни Сърбия, Турция, Северна Македония, които могат да дойдат с кола, изясни още тя.

„ Вчера направих ревизия. На Ястребец има туристи, на Пампорово и в Банско също. При инспекциите на място на 24 декември в спа курортите видях хората умерено да си вечерят и одобряваха ситуацията “, уточни Марияна Николова.

По отношение на туризма практиката демонстрира, че антигенните проби работят, съобщи министърът.

На въпрос за почналата имунизация против COVID-19 вицепремиерът уточни, че е подготвена да се имунизира обществено и чака в най-скоро време да има тази опция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР