Да се намерят още няколко гласа подкрепа за кабинет от

...
Да се намерят още няколко гласа подкрепа за кабинет от
Коментари Харесай

Радостин Василев: ИТН убиха желанието на хората за промяна

Да се намерят още няколко гласа поддръжка за кабинет от редиците на Има Такъв Народ е в областта на фантастиката. Това разяснява спортният министър в оставка Радостин Василев пред NOVA.

„ Още първоначално ви гостувах и ви споделих, че съм черноглед във връзка с търсенето на хора да поддържат кабинет. Вече повече от 1 месец мина откогато господин Трифонов изтегли министрите и напусна обединението. Достатъчно време имаше рационалните хора да се дистанцират и да вземат други решения в името на България. Вече стартират принудително да стават нещата. За мен е неотложно да се отива на избори “, сподели Василев.

Той увери, че не е имал ангажимент да убеждава депутати да изоставен партията на Слави Трифонов.

„ Вече не е по-добре да остане това държавно управление. А и след последното деяние на господин Трифонов да приключи договарянията. Тези хора в Има Такъв Народ живеят 1 месец в доста обострена среда, не бих очаквал поддръжка от тях “, акцентира Василев.

Според него Българска социалистическа партия ще си създадат проект по какъв начин да се работи до края на седмицата.

„ Ако няма сериозен късмет за сформиране на кабинет, по-склонен съм да мисля, че те не биха предложили и претендент за министър-председател. Те бяха доста дейни и имаха предпочитание да съединят несъвместимото в този парламент. Един ден преди този момент да се случи предупредихме, че Има Такъв Народ са непредвидим сътрудник “, сподели Василев.

Според него по време на законодателните и управнически съвещания, които са направени в началото, не е имало основни разлики сред Българска социалистическа партия и Демократична България, сред Политическа партия и Българска социалистическа партия.

„ Изслушах деликатно записа на съвещанието на Демократична България. За мен няма нищо притеснително. Чест прави на Христо Иванов, че споделя искрено със своите народни представители какво се случва на договарянията, тъй като те не участват на тях. Притеснителното е, че господин Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да ръководи и в случай че не я ръководи, той няма да поддържа държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия. Познавам господин Йорданов и по тази причина имам вяра на Христо Иванов “, уточни Василев.

Той счита, че Има Такъв Народ въобще не са имали съществени планове за договаряния за сформиране на държавно управление и са тър
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР