Да се намали субсидията от 50 на 25% по инвестиционните

...
Да се намали субсидията от 50 на 25% по инвестиционните
Коментари Харесай

Шефът на фонд “Земеделие” иска намаляване на субсидиите за земеделци

Да се понижи дотацията от 50 на 25% по капиталовите ограничения от Програмата за развиване на селските региони в новия програмен интервал, с цел да има пари за повече действителни планове. Това предложение насочи шефът на фонд “Земеделие ” Васил Грудев на церемонията по награждаването на “Агробизнесмен на годината ”, проведена от “Български фермер ", осведоми.
Идеята е 25% да е дотацията, а останалата част да е финансов инструмент, като заем от фонд “Земеделие ”. Цели се другите 50% да са самоучастието, сподели Грудев. Той посочи, че всичко това е единствено концепция, въпрос на полемика, не е решено и няма да се реализира без поддръжка на сектора. Грудев обаче даде образец, че в този момент 50% от желанията за вложения по ПРСР не се осъществят, тъй като няма банка, която да финансира планове, направени единствено поради дотацията.
 Търновски юрист осъди Държавен фонд Земеделие (ВИДЕО) Търновски юрист осъди Държавен фонд " Земеделие " (ВИДЕО)
Търновският юрист Сева Памукчиева осъди Държавен фонд " Земеделие " да каже кои си 300-те компании, спечелили най-вече европейски субсиди...
Шефът на фонд “Земеделие ” заяви и информацията за животновъдите, че са преведени 24,3 млн. лв. на 6 000 овцевъди и козевъди, които ще бъдат по сметките им през днешния ден (04.11.20 г.). 200 000 000 евро повече ще получи българското земеделие  през идващите две години за възобновяване от рецесията, провокирана от COVID-19.
Парите ще бъдат в допълнение към средствата от Програмата за развиване на селските региони, заяви земеделският министър. Тя се включи онлайн на церемонията. Танева напомни, че следва до края на годината да бъде признат временен правилник за идващите две години, като в него българските фермери ще получат същата поддръжка, както и до момента. " Най-важното, което следва, е подготовката на националния стратегичeски проект за идващия интервал и ще започва през 2023 година ", изясни Танева. Тя добави, че новият програмен интервал е в плюс за потребителя, а пред земеделския производител стои предизвикването по какъв начин да настрои активността си по този начин, че да щади околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР