Да се мотаем някъде с приятелите си, да се забавляваме

...
Да се мотаем някъде с приятелите си, да се забавляваме
Коментари Харесай

Кое ни прави по-щастливи

Да се мотаем някъде с приятелите си, да се забавляваме дружно, не запомнили за грижите и домакинската работа или да прекарваме време с сантименталния сътрудник, децата, фамилията си... Ново проучване се пробва да откри кое ни прави по-щастливи. А в резултатите от него има значим урок, който е добре да научим.
 Щастието, позитивната настройка, задачите, приятелите и по какъв начин да бъдем щастливи всеки ден
Как да си отгледаме благополучие

Колко малко ни би трябвало, с цел да бъдем същински щастливи

В изследването са взели присъединяване над 400 души. Те е трябвало да сравнят чувството от прекараното време с другари, с колегата и с децата, и да го дефинират като благополучие, задоволство и възприятие за смисъл с оценки от нула (почти никога) до шест (почти винаги).

Нейтън Хъдсън, учител по логика на психиката в Южния методистки университет в Далас, щата Тексас, и неговият екип от учени, са открили, че хората прекарват по-забавно времето си с другари, в сравнение с с колегата или с децата си, написа.
 Снимка 497073

Учените обаче акцентират, че откритието има повече общо с активността, в сравнение с с индивида, с който е споделена.

Резултатите са такива, тъй като хората са склонни да прекарват повече време в приятни занимания с другари, в сравнение с с членове на фамилията. С сътрудниците си те споделят домакинската работа или други не толкоз приятни задължения.

65% от прекарванията с другари са свързани с другарство и приятни занимания, и единствено 28% от времето, споделено с сътрудници.
 Снимка 497072

„ Тук има урок “, сподели Хъдсън. „ Важно е да се основат благоприятни условия за положителни прекарвания с сантименталните сътрудници и децата и в действителност да се любуваме на времето, прекарано с тях. Семейните връзки, които не включват нищо друго с изключение на домакинска работа и грижи за деца, евентуално няма да донесат доста благополучие на сътрудниците. "
 World Happiness Report, Световният отчет на щастието, Финландия и кои са най-щастливите страни в света
Къде хората по света са най-щастливи

И на кое място е България
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР