Да се качиш на връх Перперикон, за да се Увековечиш,

...
Да се качиш на връх Перперикон, за да се Увековечиш,
Коментари Харесай

Да се качиш на Перперикон, за да се увековечиш, като си оставиш... боклука СНИМКА

Да се качиш на връх Перперикон, с цел да се Увековечиш, като си оставиш боклука там, е най-гениалното решение да научат бъдещите хора ЩО за човек си бил през 2022.

С подобен отявлен жлъч пловдивчанката Станка Шингарова разгласява фотография, направена на свещения скален град. Оказва се, че Перперикон -  неповторимият комплекс, отдаден на култа към Бога Слънце и знак на една от най-ранните култури по нашите земи, в този момент се сблъсква с " културата " на 21-ви век. Засиленият туристически интерес към този паметен комплекс освен любознанието на българина към неповторимото място, където се е зародила религията, станала основа на развиването на културата, архитектурата и знанията, за жалост демонстрира и едни други черти на нашенския " културен " екскурзиант. Празни бутилки, шапки и всевъзможни отпадъци спокойно съжителстват с един от най-древните монументални мегалитни монументи от времето на траките.

Грозно!

Какво ли би споделил Богът на виното Дионис? Какво ли биха споделили античните племена, основали неповторимите монументи? Какъв би трябвало да си, че да отидеш да видиш най-големия мегалитен монумент на Балканите и... да изхвърлиш боклуците си там?

Както видя друга пловдивчанка: " Да се Увековечиш и Очовечиш си е доста друго изпитание "...

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР