Да се изследват хора, които пушат бездимни цигарени изделия, призоваха

...
Да се изследват хора, които пушат бездимни цигарени изделия, призоваха
Коментари Харесай

Пулмолози призовават да се изследват хора, които пушат бездимни цигари

Да се изследват хора, които пушат бездимни цигарени произведения, приканиха родни пулмолози в навечерието на Световния ден без тютюнопушене, който означаваме на 31-и май.

От Министерството на здравеопазването увериха, че във връзка с битката с тютюневия пушек тази година ще подчертават повече върху бездимните артикули, с цел да се откри дали те в действителност са по-малко нездравословни, написа dariknews.bg.

Доказването на вредността или безвредността им обаче ще отнеме доста дълго време, безапелационен е пулмологът София Ангелова:„ Наистина ние не разполагаме с изследвания, които да ни потвърдят вредят ли бездимните цигари на здравето. Но ние сме лекари и призоваваме хората да ги изследваме, с цел да дадем отговор на въпроса въздействат ли бездимните цигари върху здравето на хората. Това ще ни покаже времето. “

По думите ѝ, факт е, че би трябвало доста време да мине, с цел да се натрупат обстоятелствата, да се натрупат изследванията и тогава да се стъпи крепко на научна основа. „ Но като лекари сме длъжни да призовем хората, изключително младите, изключително децата. “

„ Затова ние имаме още едно предложение. Да организираме няколко следващи онлайн срещи с родители и учители. На тези срещи ние ще можем да поговорим с тях по повод вредата на тютюна въобще, в това число и на бездимните цигари. И да дадем опция и родителите, и учителите да оказват помощ на децата да не стартират да пушат. Защото по-късно отводът е сложен, това го виждаме в нашата процедура, тогава, когато се изрази взаимозависимост “, уточни още София Ангелова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР