Да се иска оставката на действащ магистрат не кореспондира с

...
Да се иска оставката на действащ магистрат не кореспондира с
Коментари Харесай

Гешев: Лобизмът е законен в България, хората да си отговорят дали е морален

Да се желае оставката на настоящ магистрат не кореспондира с европейските полезности, с върховенството на правото и с Конституцията. Коментарът направи пред публицисти основният прокурор Иван Гешев, който ще взе участие в българо-немски семинар в к.к. „ Албена”.

„ Да искаш оставката на магистрат, по следена кореспонденция на който си бил юрист - тук пораждат морални въпроси. Има над 7-8 опита за приемане на закон за лобизма”, разяснява Гешев, представен от Нова ТВ.

„ Да си юрист на избрани лица, по-късно да станеш народен представител и да промениш законите в полза на лицата, които защитаваш... Да, това е законно в България. Дали е морално? Да си отговорят българските граждани”, сподели Гешев.

Той добави, че не знае какъв отчет има в Национална следствена служба по отношение на активността на Румен Спецов. В сряда излезе информация, че има отчет, който го оневинява за вероятно осъществени финансови измами.

Гешев разяснява и метода, по който го охраняват. „ Дали съм предпазен, или не - това не касае българските жители. Никой не ме е карал да ставам основен прокурор насила”, сподели още той.

По думите му няма прекосяване на хора от Бюрото по отбрана на очевидци към Национална следствена служба. Ставало въпрос единствено за няколко водачи.

Преди дни стана ясно, че Гешев се е изнесъл от държавната резиденция „ Бояна” предварително. „ Къде да живее основният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата”, сподели още той.

Той отхвърли да разяснява убийството пред стадион „ Георги Аспарухов”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР