Да се интерпретира песен е трудно, защото за кратко време

...
Да се интерпретира песен е трудно, защото за кратко време
Коментари Харесай

Веселина Кацарова: За песенните вечери са нужни певци, които не са скучни

Да се интерпретира ария е мъчно, тъй като за малко време се влиза в един свят и се излиза, споделя оперната прима Веселина Кацарова във връзка присъединяване си в песенната вечер дружно с пианиста Людмил Ангелов, с която ще бъде закрит седмият фестивал " Пиано екстраваганца ". На 6 октомври сцената на Софийската опера и балет ще събере за първи път двамата световноизвестни реализатори. 

Веселина Кацарова е безапелационна, че присъединяване в такива концерти - с пиано и глас е доста по-трудно, в сравнение с в един театър с декори и костюми. Тук акцентът са песните, посредством които артистът тряба да покаже естетическа гъвкавост и фикция, изяснява мецосопраното и добавя: Необходима е и огромна гласова централизация, тъй като има разнообразни цветове в гласа, които би трябвало да бъдат сложени на съответното място. И още нещо, което отбелязва певицата: Щастлива съм, в случай че публиката без да схваща езика, усети страстта.

За завръщането на Веселина Кацарова на сцената на Софийската опера след 30 години с идното й присъединяване в " Дон Карлос ", както и за идните й задължения, свързани с България, можете да разберете повече в предаването " Арте Вива ", в събота, след новините в 15:00 часа.

Още - чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР