Да се инициира местен референдум за осигуряване на достъп на

...
Да се инициира местен референдум за осигуряване на достъп на
Коментари Харесай

Инициират местен референдум за достъп до парка на резиденция „Бояна“

Да се инициира локален референдум за обезпечаване на достъп на жителите, изключително от околните квартали, в които няма съвсем никакви паркови площи, до парка на резиденция " Бояна ". Около тази концепция са се обединили жители във фейсбук страницата " Парк Бояна София ".

На 6 ноември, събота, от 14.00 до 16.00 ч. групата жители провежда пункт за събиране на подписи за инициирането на локален референдум, пред Националния исторически музей, на входа на резиденция " Бояна ".

Търсим поддръжката на всички жители, които желаят да видят резиденция " Бояна " като налично за хората място. Можем дружно да я превърнем от недостъпна цитадела в хубав парк за всички. Това е нашата идея, показват от фейсбук групата. От там допълват, че резиденцията заема голяма повърхност, която в по-голямата си част пустее. От държавното управление и президенството се употребяват постройките и терена в западната част на парка. Техният статут ще остане неизменен, показват от групата. Те обаче са на мнение, че останалата, задоволително огромна част, може и би трябвало да се отвори за свободен достъп на жители.

Резиденция " Бояна " е архитектурно-парков комплекс, служител за публична резиденция на президента, вицепрезидента и държавното управление на Република България. Районът, с повърхност към 60 хектара, е под държавна защита, с следен стеснен достъп за външни лица. През региона протича Перловската река, отделяща сегашната резиденция (Дом номер 2) от останалата му част.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР