Да се грижим за тялото си, за своята енергия и

...
Да се грижим за тялото си, за своята енергия и
Коментари Харесай

Д-р Линда Ланкастър: Идвам в България, за да покажа пътя към истинската грижа за здравето

Да се грижим за тялото си, за своята сила и метод на живот, е значима част от нашето битие. Но притиснати от разнообразни фактори като стрес, изтощеност, финансов дискомфорт, постоянно неглижираме значимостта на тази грижа и оставяме нещата да излязат отвън надзор. Понякога това даже е обвързвано с непоправими отрицателни последствия за нашето здраве.

Именно с цел да ни покаже верният път към грижата за себе си, в България идва лекар Линда Ланкастър, сертифициран лекар-натуропат и хомеопат, консултант по здравословни въпроси на звезди като Робърт Редфорд, Аманда Сейфрид, Гуинет Полтроу и топмоделът Миранда Кер.

Линда Ланкастър ще организира здравословния семинар „ Махалото на здравето “ на 1 и 2 април в столичния хотел „ Милениум “. Доктор Ланкастър и нейният брачен партньор Кенет Диъл, който също ще се включи в семинара, идват в България с помощта на поканата и организацията на Елина Нушева. Самата тя е впечатлена от срещата си с лекар Ланкастър и удобния резултат от системата ѝ за лекуване върху здравословното ѝ положение след диагностициран сериозен проблем със щитовидната жлеза.

За лекар Ланкастър опознаването на самите себе си е ключът към здравословния метод на живот. Според нея всеки би могъл да бъде доктор на самия себе си.

Специално за БГНЕС доктор Линда Ланкастър описа от далечна Америка за идното посещение в страната ни, за това до каква степен са значими грижата за тялото ни и това, с което се храним. Специалистът ни срещна и със своите характерни способи за лекуване и поддържане на положително здраве.

„ Бях поканена за семинара в България от двама пациенти “, описа тя. „ Това ще бъде двудневен курс, като ще стартира с информация за електромагнитната сила и за какво е значимо да поддържаме салдото. Ще срещна учащите се с паразитите, тежките метали, химикалите, радиацията и за какво те провокират заболявания. След това ще мина към образование по какъв начин да използваме махалото. Защото то не е единствено инструмент на науката, само че и на метода на живот – кое ни притегля и кое не. Инструмент, с който да опознаем себе си “.

Според доктор Ланкастър прекомерно доста слушаме другите какво да създадем със себе си. Нейната цел е да научи хората да схванат сами какво да създадат. Затова част от образованието ще включва билколечение, хомеопатия и това, което е обвързвано с махалото – радиестезия, т.е „ по какъв начин да се научим да подвигаме енергийните талази “.

Още с основаването на центъра си по енергийна медицина „ Light Harmonics Institute “ (Институт за светлинна естетика - клиника за лечение на сила в Санта Фе, Ню Мексико), лекар Ланкастър практикува това, в което има вяра най-силно - че като лекар-хомеопат и почитател на естествената медицина избира неинвазивни лекувания, които свеждат до най-малко рисковете от нездравословни странични резултати. Според нея здравето или заболяването са резултат от комплицирано взаимоотношение на физическо, прочувствено, умствено, диетично, генетично положение на организма, като се повлияват и от околната среда и метода на живот. В опит да реализира баланс сред фармацевтичната промишленост и различните способи на лекуване, лекар Линда Ланкастър основа Глобалната фондация за интегративни медикаменти (GFIM) и е актуалният президент на GFIM.

Своята активност Линда Ланкастър практикува от 1981 година. Тя следва неразделно личната си здравна система, която се основава на класическа хомеопатия, здравна радиестезия, аюрведа, йога, антропософия, билколечение, обичайната китайска медицина, детоксикационни способи и натуропатия. В първата си книга „ Harmonic Healing “ формулира и синтезира факторите, които водят до несъответствия в здравето. По време на семинара главен фокус ще бъде радиестезията като процедура за здравословен баланс и по какъв начин можем да използван методите ѝ в всекидневието си.

„ Занимавам се с това от 42 години. Практикувам естествена медицина. Имаше интервал, в който не се усещах добре и започнах да проучвам себе си и разбрах, че би трябвало да бъда доктор на самата себе си. За благополучие имах положителни учители, от които научих някои техники и разнообразни диагностики, тъй че да съумявам да оказа помощ на доста хора. Правя го и до през днешния ден “, споделя доктор Ланкастър. „ За мен е от извънреден интерес да образовам други хора – по какъв начин да бъдат самостоятелни, по какъв начин да се грижат за себе си, да ги изучавам на начин на живот. В моята книга „ Harmonic Healing “ („ Хармонично излекуване “) аз представям всичко това – всички значими неща, които би трябвало да вършим, с цел да бъдем добре в сложните времена, в които живеем “.

По думите ѝ, на фона мощното замърсяване в света, е извънредно значимо да пазим черния си дроб, да се храним здравословно, да се учим по какъв начин да дишаме вярно, да се движим.

„ През последните 3 години не съм практикувала по разбираеми аргументи (пандемията) и в този момент стартирам да се занимавам още веднъж със своята учаща активност, като първата страна, в която ще го направя след паузата, е България. Отдавна желаех да дойда тъкмо тук, където имам страхотни другари, отправящи към мен от дълго време покана да ги посетя. Така че най-сетне пристигам и съм доста разчувствана “, показа тя.

Вълнението ѝ е обвързвано и с един различен фактор - тя е генетично обвързвана с тази част на света. С майка италианка и дядо и баба по бащина линия от Украйна.

Зад основаването на Института за лечение на сила стои придържането ѝ към естествените способи на лекуване още от ранните ѝ юношески години.

„ Основах Института за светлинна естетика през 1997 година, с цел да образовам. Винаги съм се придържала към естествената страна на нещата. Още при грижата за моите деца използвах естествената медицина – билколечение, хомеопатия… Винаги съм се придържала към тях, още в годините ми като младеж “, описа тя. „ Така че с института създадохме платформа за образование в лекуване с естествени способи, да се научим по какъв начин да отстраним нещата, които ни пречат, с цел да можем да се лекуваме. Това, което ни блокира, са нездравословните въздействия – това могат да бъдат нездравословни химикали, отрицателна сила на дадени хора, стрес в резултат на финансовото ни състояние… И вглеждането в себе си и осъзнаването какво е значимо за нас въздейства позитивно на здравето ни “, счита експертът.

Според нея би трябвало да познаваме тези практики, с цел да обезвреждаме радиацията, нездравословните химикали, като по този метод се сдобием с добра сила, с баланс сред позитивното и отрицателното.

„ Добрата храна е значимото за нас гориво “, продължи доктор Ланкастър. „ Трябва да гледаме на тялото си като на автомобил - би трябвало да почистваме въздушния филтър, да го зареждаме с положително гориво, да сменяме горивните свещи. Когато сме изложени на замърсяване, това основава в тялото ни среда за разпространяване на паразити. Но историята познава много практики за справяне с тях – чрез билки и други натурални способи. Така че аз отстранявам огромно място в своята процедура на справяне с паразитите “.

За нея всяка част от нашето тяло е значима, само че от изключително значение е да се грижим за черния си дроб – най-важният, най-големият детоксикиращ орган в нашето тяло.

„ Той може да се претрупа доста елементарно. Именно по тази причина и моята книга е отдадена на 6-седмична хранителна стратегия за пречистване на черния дроб. Черният дроб е най-лесният за възобновяване човешки орган “, съобщи лекарят.

Детокс програмата на Линда Ланкастър печели почитатели по целия свят и на нея експертът отдели особено място в нашия диалог. Най-важното в нея са свежите плодове и зеленчуци, както и протеините. В първите 3 седмици се одобряват детоксикиращи питиета, което включва цитрусов сок със зехтин като първото нещо заран за закуска. През останалата част от деня се приема чиста, здравословна храна – несъдържащи пестициди органични артикули, свежи плодове и зеленчуци, протеини, като не трябва да гладуваме.

„ Нетърпелива съм да схвана каква е храната в България “, съобщи възторжено доктор Ланкастър.

Много е значимо обаче всичко това да се комбинира с детоксикираща баня със соли, като тя предлага почистващ тялото скраб. Няколко пъти в седмицата би трябвало да се прави такава, с цел да се почиства тялото от токсините.

Според нея паразитите, на които ние сме гостоприемник, са доста сериозен проблем, на който би трябвало да се обърне внимание. Те са няколко типа, измежду които се открояват гъбичките (т.н. кандида), които могат да се получат в резултат на банкет на антибиотици; бактериите, съдържащи се да вземем за пример в нашата джука празнина, и причинители на заболявания като лаймска болест; и не на последно място вирусите. Затова в част от образованието на доктор Линда Ланкастър е заложено по какъв начин да бъдат обезвредени те.

„ Има доста средства за грижа за тялото. Важна е обаче и връзката със знанието за това за какво сме тук и каква е нашата цел “, акцентира лекарят.

Сред нейните „ звездни “ пациенти се откроява артистът, режисьор и притежател на „ Оскар “ Робърт Редфорд, който споделя, че след срещата си с нея се любува на „ повече сила и по-добро здраве “.

„ Д-р Линда Ланкастър ми оказва помощ да бъда осъзната за това от какво се нуждае тялото ми и за какво. Консултирам се първо с нея за безусловно всичко - от диетата си, до билките и хомеопатичните средства “, разкрива носителката на награди “Еми ” и “Златен глобус ” Аманда Сейфрид.

„ Съветите на доктор Ланкастър ми помогнаха да внеса повече баланс в живота си “, са думите на топмоделът и бизнесмен Миранда Кер.

Д-р Ланкастър не се разгръща в детайлности за своите звездни почитатели поради конфиденциалността на лекарската процедура, само че акцентира, че здравните препоръки, които им дава, са същите като на останалите хора, тя ги третира като всички останали свои пациенти.

За край на диалога Линда Ланкастър обръща особено внимание на осъзнатостта за това до каква степен е значимо да се грижим за себе си, както и на доверието в личната ни преценка.

„ Никога не съм вземала медикаменти, антибиотици, нито пък моите деца. Ние знаем по какъв начин да се грижим за себе си. Защото кой знае какъв би бил света, в случай че не знаехме по какъв начин да се грижим за себе си “, показва темпераментната си натура доктор Ланкастър.

„ Да се грижим за нашето здраве не е обвързвано с доста пари “, твърди здравният експерт. „ Аз пристигам в България, с цел да науча хората на елементарни неща, по какъв начин да вършат верни избори. Можем да бъдем здрави и без да харчим толкоз доста пари. Не би трябвало да бъдем кино звезди, с цел да бъдем здрави “, приключва с усмивка тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР