Да се говори, че държавата не си изпълнява ролята, не

...
Да се говори, че държавата не си изпълнява ролята, не
Коментари Харесай

Асен Василев: Газовата диверсификация е в наш интерес - не да подаряваме куче на Путин

" Да се приказва, че страната не си извършва ролята, не е правилно. Това, което превозвачите желаят, е в допълнение финансиране и компенсиране и то е отвън това, което страната би трябвало да даде като дотация. Дали сме от парите на жителите повече за субсидиране на превоза, само че всяко в допълнение искане е да се преразпределят средствата на жителите в посока на дребна група превозвачи ".

Това сподели пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

И напомни, че обсегът на тол системата се уголемява, тъй като са отстранени винетките за превозвачите:

" Не е обикновено българските жители с колите да заплащат 2/3 от средствата за пътищата в страната. Който повече употребява пътищата е заслужено да заплаща повече. Ако превозвачите са съгласни да върнем винетките, да го предложат. Тогава ще забележим дали сметката няма да излезе във щета на превозвачите, и то на дребните превозвачи ".

Във връзка с природния газ министърът на финансите уточни, че българският интерес е в същинската диверсификация:

" А не да седим и да се кълнем, че имаме един снабдител и че в случай че него го няма, всичко ще почине. Позицията на Бойко Борисов е тази - би трябвало да вървим да подаряваме кученца на Владимир Путин, с цел да не ни спре газа. Българският народен интерес е напълно различен ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР