Да създаваш хармонична среда за живеене е изкуство. Архитектурно студио

...
Да създаваш хармонична среда за живеене е изкуство. Архитектурно студио
Коментари Харесай

Архитектура с характер и стил

Да създаваш хармонична среда за живеене е изкуство. Архитектурно студио „ Чолаков-Гонгалов “ го вършат към този момент 10 години. За този интервал са осъществили планове освен в България, само че и в Съединени американски щати, Германия, Англия, Либия, Бахрейн

От основаването си през 2012 година „ Чолаков-Гонгалов “ са работили по над 50 хиляди кв.м планове на здания и 25 хиляди кв.м интериори. Клиенти на архитек­турното бюро са както огромни интернационалните компании, по този начин и строителни бизнесмени и вложители, частни клиенти с еднофамилни жилищни здания, държавни институции. Сред клиентите на студиото са Българската организация за експортно обезпечаване, Tek Experts, Германско-българската индустриално-търговска камара, Dundee Precious Metals, Национален осигурителен институт, американската DoMore media, либийската Lybian Spyder и други

„ Чолаков-Гонгалов “ имат опит в създаването на архитектурни и интериорни планове на жилища и офиси. Основният фокус е върху основаването на високофункционални решения с самостоятелен темперамент. Стиловете, в които бюрото създава плановете си, са актуален и минималистичен.

Представяме някои от емблематичните им планове

Жилищен комплекс в кв. Горубляне. Проектът е от две нискоетажни здания. Разработен е в актуален жанр с оптимално изчистени бели размери, перфорирани от прозоречните отвори и допълнени от дървени облицовки.



Екстериорен архитектурен дизайн на апарт-хотел в Слънчев бряг. Обемно-пространственият дизайн на фасадите е създаден като комбиниране от тъмни и светли линейни детайли и плоскости, както и дървени облицовки.

Комплекс от 39 еднофамилни къщи в Нови хан. Къщите са едноетажни, без партер. Разработени са 2 съществени функционални разпределения – дребен вид и огромен вид къща, като на тази база са развити 3 вида екстериорен и 4 вида интереиорен дизайн.

Минималистична къща на накривен терен с панорамна панорама. Обемно-пространственото решение е оптимално изчистено, без никакви непотребни форми, като присъщ характерен подробност са скосяванията при прозоречните отвори.

Дигитален център за ръководство на индустриални процеси в София-окръг. Двуетажна постройка с офисна част, конферентни зали, зона за отмора и зона рецепция. Изчистени прави размери в сиво-бяла тоналност, допълнени от цветни остъклявания за акцент.

Многофамилна жилищна постройка в София. Съвременно решение с правоъгълни размери, рамкирани с HPL-облицовки с дървесна визия.

Офис на БАЕЗ в центъра на София. За преградни детайли всеобщо са употребявани остъклени стени, за оптимално навлизане на естествена светлина навътре в офиса.

Използвани са доста светли тонове, в композиция със зелен акцентен цвят, подбуден от идентичността на Агенцията. Линейните детайли също са присъщ детайл-препратка към логото на компанията.





Офис на ГБИТК – Германо-Българска индустриално-търговска камара

Използвани са доста дървени детайли и финиши в интериора, за реализиране на уютна работна конюнктура. Преградните детайли са най-вече от стъкло, с цел да се сътвори чувство за open-space office, като в същото време се избегне шумната атмосфера на отворените пространства.



Повече за плановете на архитектурното студио можете да научите от

Текстът е от бр. 5/22 на сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР