Да създадеш добър лекар е мисия, в която Медицинският университет

...
Да създадеш добър лекар е мисия, в която Медицинският университет
Коментари Харесай

Радев пред випускниците-медици: Да създадеш добър лекар е мисия

Да създадеш добър доктор е задача, в която Медицинският университет в София е неоспорим водач, съобщи президентът Румен Радев на тържественото връчване на дипломите на новозавършилите лекари от випуск 2021 година на Медицинския факултет към Медицински университет-София в НДК.

" Искам да поднеса своята благодарност към управлението на Медицинския университет за това, че освен съумяха да запазят традициите, само че съумяха и по най-хубавия метод да ги съчетаят с нови способи и технологии на образование ", добави той.

Президентът Радев продължи, обръщайки се към абитуриентите: " Пандемията оголи проблемите и сподели ясно, че има потребност от промяна в опазването на здравето. Очаквам, че хора като вас, посветили се на тази доста сложна специалност, ще вземат интензивно присъединяване в този развой. Уверен съм във вашия триумф. На добър час! "

На церемонията бяха и вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят Кирил Петков, министрите на опазването на здравето проф. Анна Сербезова и на образованието Николай Денков, както и кметът Йорданка Фандъкова.

Тази година във випуск 2021 приключват 579 абитуриенти, като измежду тях 274 са българи, 53 от които са отличници. Трима от тях се дипломират с цялостно отличие, съобщи Новини.бг.

" Вие сте избрали една нелека специалност, една специалност, която обществото е натоварила с доста упования. Знанията несъмнено са доста значими, само че бих желала да моля към вас за една доста значима полезност – добротата, емпатията, както и за екипна активност. Бъдете най-хубавото, което вашите пациенти могат да получат ", сподели в приветственото си слово проф. Сербезова.

" Във вашата специалност ще сте изправени пред доста избори. Има три вида избори. Едните са леки. При вторите избор сред положително и зло. Но има избори, при които би трябвало да избирате сред най-лошите неща. Тези избори са доста тежки ", означи министър председателят Кирил Петков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР