Да развият желание у най-малките да четат. Такава цел си

...
Да развият желание у най-малките да четат. Такава цел си
Коментари Харесай

Страхотна инициатива на Библиотеката в Пловдив! Ще заобичат ли децата книгите?

Да развият предпочитание у най-малките да четат. Такава цел си слагат в НБ " Иван Вазов " в Пловдив в границите на плана " Бебеландия в библиотеката ". Проектът през днешния ден показаха шефът Димитър Минев и ръководителят на Детския отдел Васка Тонова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . По проекта са проведени разнообразни начинания, които са ориентирани към най-малката възрастова група от нула до 6 години, даже и от нула до 3 години.

" Бебеландия в библиотеката " е напълно и единствено четене, махаме играчките и се отдаваме единствено на четенето и на просветителни игри ", съобщи Тонова.

Тези четения са всеки вторник от 10.30 часа в читалнята на Детския отдел. И към този момент се следи интерес към тях, даже майка с три деца, най-малкото от които е на 2 месеца, посещава тези четения.

" С пътуващите сандъчета, които ще създадем, ще се опитаме да станем известни и измежду детските градини. Сандъците ще са на избрана тема и с избрана цел, ще ги раздаваме в детските градини, може би за период от месец, да ги употребяват, да играят, да четат. После ще ги сменяме ", разяснява още ръководителката на Детския отдел.

Директорът на библиотеката разясни, че в границите на плана се употребяват два нестандартни метода. Единият е ангажиране на родителите посредством децата, с цел да стартират да четат и те, защото са част от нечетящото потомство. Вторият е да се изнесе литературата от библиотеката благодарение на тези сандъчета.

" Изключително забавен план, финансиран от фондация " Глобални библиотеки - България ". След толкоз години работа с младежите, ние в последните няколко години се ориентираме към работа и с все по-малки деца. За да им покажем знанието, което оферират книгите ", разяснява шефът на библиотеката. Той добави, че се надява и след края на плана най-малките да имат интерес към четенето.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР