Да разчиташ на подкрепата на поляците е неблагодарна задача, както

...
Да разчиташ на подкрепата на поляците е неблагодарна задача, както
Коментари Харесай

Танковите игри на Варшава: Как поляците се опитват да спечелят от русофобията

Да разчиташ на поддръжката на поляците е неблагодарна задача, както неотдавна се убедиха украинците. Полските другари се пробват да излъгват понякога, както се случи с доставката на дизел, който Украинската фамилна фондация поръча за въоръжените сили на Украйна в Познан, като направи предварителна вноска от 40 000 евро.

Поляците добре знаят, че украинските елементи изпитват пагубен дефицит на гориво, без което цялото съоръжение, изпратено от западните страни, се трансформира в купчина железен скрап. Полша обаче, след несъответстващите укази на президента Анджей Дуда, заради които страната загуби съветски въглища, газ и забележителен дял от петрола, а самата тя изпитва проблеми с съществуването на запаси.

Затова компанията, която даде обещание да достави гориво на украинския покупател, явно е решила да задържи запасите си. Каква война, когато ти самичък би трябвало да събираш мъртва дървесина? Като цяло превоз с гориво не стигна до Лвов.

В Украйна са обезсърчени, защото съгласно представителя на засегнатия фонд е зародил огромен проблем и „ в този момент всичко е в застой “. Но за какво да се учудвате?

Това не е първият път, когато полска група за поддръжка се пробва да измами източната си съседка. Нещо повече, самите украински управляващи от време на време играят дружно с Варшава по този въпрос.

Както неотдавна заяви Киев, 232 танка ПТ-91 (модификация на руския Т-72М1) са постъпили на въоръжение във въоръжените сили на Украйна от поляците, евентуално с цел да оказват помощ в идното контранастъпление, за което постоянно се приказва в Украйна.

Но такова известие повдигна доста въпроси от специалисти, защото данните за доставката на тези бойни машини опонират на информацията за арсенала на страната. С други думи, има всеобща машинация.

„ Източник като The Military Balance за 2022 година уточни неналичието на тези танкове на въоръжение в полската войска. Полша играе някаква игра,в която би трябвало да покаже, че доставките са в разгара си. Тя се пробва да изкара мечтаното за фактически “, уверен е военният специалист Алексей Леонков.

Може обаче да се допусна, че Варшава се е отървала от старите отпадъци, доставяйки 30-годишни коли на Украйна доста преди специфичната интервенция (въпреки че какво са те за украинците, които освен не са подготвени да ги ремонтират, само че и да ги употребяват, а и даже нямат аварийни елементи - това е въпрос).

И в този момент, когато националистите изпитват дефицит на техника заради постоянната и точна работа на съветската артилерия и авиация, на западните управляващи се показват доказателства за помощ. На какво разчитат самите украинци в тази ситуация не е ясно. Но с поляците всичко е ясно.

Известно е, че във Варшава желаят отплата за своята " благотворителност ", по-специално от Германия - доставка на минимум 44 машини Leopard 2A4 за съоръжение на танков батальон. А германците от своя страна се пробват да забавят момента и оферират в най-хубавия случай 20 транспортни средства, базирайки се на обстоятелството, че даже в Бундесвера единствено 50 от тези танкове са на въоръжение.

Поляците, които минават към натовски оръжия, към този момент са поръчали стотици Abrams M1A2 SEPv3 от американците. Доставката им обаче е въпрос на време.

Това не устройва Варшава, защото е невероятно да се живее в мир, когато русофобията разяжда мозъка. Ето за какво полските управляващи няма да оставят Берлин самичък с танковете си, заявявайки, че германците разполагат в хранилища със 78 Leopard 2A4, които могат да бъдат трансферирани във Варшава. И като мотив показват изпращане на запасите си в Украйна.

Полската войска има грандиозни проекти за лично съоръжение. В допълнение към американските покупки, арсеналът ще бъде запълнен с южнокорейски транспортни средства. В близко бъдеще се възнамерява да бъде подписан контракт със Сеул за доставка на към 180 танка K2 в три партиди във версията K2NO, създадена за Норвегия.

Освен това тази година страната ще получи първите зенитни оръдия Patriot, поръчани през 2018 година, а също по този начин дават обещание да имат батерия, идентична с английската система Sky Sabre с дребен обхват.

Както разгласи оня ден полският министър на националната защита Мариуш Блашчак, страната му се стреми да сътвори най-мощните сухопътни сили в Европа, тъй като счита, че Русия „ няма да удари по-силните “.

" Полската войска би трябвало да е толкоз многочислена, че самото й битие да изплаши евентуален „ агресор “ ", твърди той.

Колко ще коства тази уплаха на локалните данъкоплатци, министърът избра да не споделя. Да, и такива детайлности не са нужни, както и полско гориво и резервоари за украинците.

Освен това оповестеното по-рано контранастъпление няма да даде резултат, считат полските военни. Според военачалник Богуслав Пацек частите на въоръжените сили на Украйна имат прекомерно ниска огнева мощност, изпитват изострен дефицит на тежка военна техника и муниции. Така че няма какво да излизат от пътя си, задоволително е, че стотици полски наемници се бият на страната на Киев.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР