Да разберете за изневяра е болезнено и дори да ви

...
Да разберете за изневяра е болезнено и дори да ви
Коментари Харесай

Мъжете с определени черти на лицето е по-вероятно да изневерят

Да разберете за невярност е мъчително и даже да ви се коства, че не е имало признаци за нея, едно проучване твърди, че в случай че мъжът има по-„ мъжествено “ лице, той може да е по-склонен да изневерява .

А в случай че погледнем неотдавна нашумелите случаи на Шакира и Майли Сайръс, които в един и същи месец издадоха песни, отдадени на някогашните си, които са им изневерили (като за Лиам Хемсуърт се спекулира), наподобява, че откритото от учените се удостоверява.
 16 песни за разлъка и техните трагични истории  16 песни за разлъка и техните трагични истории  16 песни за разлъка и техните трагични истории  16 песни за разлъка и техните трагични истории
Проучването от април 2019 година, оповестено в списание Royal Society Open Science, сочи, че мъже с черти като мощно изразена челюст и по-тънки устни са по-склонни да се отклоняват от сътрудниците си и даже да ги „ открадват “ от други мъже .

За задачите на проучването учени молят 299 мъже и 452 дами да прегледат фотоси на мъже и да оценят по канара от 1 до 10 какъв брой евентуално е те да изневеряват. Сниманите мъже също са помолени да оценят личното си  поведение – до кава степен са откраднали непознати сътрудници, споделя.

Оказва се, че оценките на мъжете и дамите съответстват с това, което мъжете на фотосите споделят за себе си .

„ Следователно, усещането за невярност може в действителност да се корени в равнището на доверие в мъжките лица “, настояват откривателите.

„ Малките резултати обаче също демонстрират, че не би трябвало да разчитаме на първичните си усещания, с цел да вършим диагностични преценки за нечестност в ежедневните обстановки. “

С други думи, не би трябвало да съдите някого единствено по линията на челюстта му или размера на устните .
 Чертите на лицето му разкриват какъв ухажор е  Чертите на лицето му разкриват какъв ухажор е  Чертите на лицето му разкриват какъв ухажор е  Чертите на лицето му разкриват какъв ухажор е
Когато същият тест бива осъществен върху женски лица, техният рейтинг за „ бракониерство “ или невярност не може да бъде избран посредством гледане на лицата им . Това допуска, че единствено характерности при мъжете са издайнически.

Предишни проучвания демонстрират известна възможност в догатката, че някой е „ от вида “, който изневерява. Например едно изследване, оповестено в списанието Evolutionary Psychology, открива, че нечий глас може да покаже дали индивидът ще ви бъде правилен .

След като чуват 10 къси записа на мъжки и женски гласове, участниците съумяват да преценяват, че действителните провинили се са по-склонни към невярност - и дамите се оказват по-добри да познаят това спрямо мъжете.

Според една доктрина дамите възприемат по-дълбоките гласове като по-неверни. Тя е подкрепена от проучване, извършено през 2011 година, само че във въпросното изследване екипът манипулира гласовете, с цел да се опита да изясни това.

Друга допустима причина е, че гласовете наподобяват на тези на предходни сътрудници, които са изневерили на участниците , само че какво тъкмо ги е предиздвикало да се откроят по този метод, не е ясно.

„ Тези констатации уголемяват концепцията, че човешкият глас може да бъде скъп като инструмент за разкриване на измамници “, пишат откривателите. „ Много дребна гласова информация е всичко, което е належащо, с цел да се създадат избрани оценки. “
 Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат  Редно ли е да простите невярност? Тези знаци ще ви подскажат
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР