Да работиш в държавно предприятие и да вземаш над 8000

...
Да работиш в държавно предприятие и да вземаш над 8000
Коментари Харесай

Служителите на това държавно предприятие взеват по 8500 лева заплата

Да работиш в държавно дружество и да вземаш над 8000 лв. на месец плюс спомагателни бонуси? Възможно е и точно толкоз е междинното заплащане на чиновниците в сдружението " Ръководство въздушно придвижване " по-известно с абревиатурата РВД.

Предприятието, което дава отговор за контрола на въздушното придвижване на територията на страната, печели от пътни такси за аеронавигазионно обслужване на летищата.

Изчисленията от одит на Сметната палата, който беше оповестен преди няколко дни, демонстрира, че през 2015 година разноските за заплати на предприятието плюс спомагателните хонорари възлизат на над 109 милиона лв., като работещите в него, наети на трудов контракт, са 1064 души.

Това значи, че междинната заплата в РВД преди две години е била от порядъка на 8500 лв.. В своя обява от вестник " Сега " показват, че впечатляващата сума се дължи главно на
бонусите, които получават чиновниците.

Одитът на Сметната палата, сочи, че 39 милиона лв. от всички 109 милиона лв. разноски са отишли за изплащането на съществени заплати, платени отпуски и други. Близо двойно повече или над 65 милиона лв. са били дадени на заетите в РВД под формата на
бонуси, а 5 милиона лв. са били ориентирани за компенсации по Кодекса на труда.

А спомагателните суми се изплащат, както месечно, по този начин и на няколко пъти през годината. Всеки месец чиновниците в РВД имат към заплатата си още 400 лв. под формата на ваучери за храна плюс покриването на разноските за 70 литра гориво за персонален автомобил.

Подобно на държавните чиновници и тези, работещи в РВД получават в допълнение средства за покупката на публично облекло. Парите за това се изплащат през първото тримесечие на годината, като техният размер е еднакъв на половината от месечната брутна заплата.

При потвърдено устойчиво финансово положение на сдружението друга сума, равна на 25% от възнаграждението, се изплаща през август като
бонус. Още толкоз получават работещите в предприятието и в края на годината.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР