Да работиш в Българското национално радио, да си му генерален

...
Да работиш в Българското национално радио, да си му генерален
Коментари Харесай

Да си Светльо Костов в БНР и да взимаш над 50 000 лв. за по-малко от два месеца

Да работиш в Българското национално радио, да си му общоприет шеф и да си правиш каквото поискаш не наподобява най-правилното, на което можем да сме очевидци.

Това написа в уеб страницата topnovini.bg във връзка разразилите се кавги в БНР. Какво имаме поради – БНР е медия с национално значение, на държавна прехрана и има избрани правила, правила и закони, към които би трябвало да се придържа всеки един неин чиновник, без значение от длъжността и отговорността, която носи.

Тогава, когато не си като другите си задължен и по този начин да се държиш. Когато цялото общество си отделя от възнаграждението, без значение какво е то и под каква форма – било то заплата или пенсия, няма по какъв начин да се подиграваш с обществото и да си мислиш, че ще останеш безнаказан, заради една или друга причина, както и с всички, с които работиш.

В края на предходната седмица ви информирахме, че генералният шеф на БНР Светослав Костов е изискал бюджетът за 2020 година на радиото да бъде повишен с 12 млн. лева По информация на topnovini.bg, генералният шеф самичък си е предложил и одобрил сума в размер на над 50 000 лева, която е получил за по-малко от два месеца на тази служба. Тази изумителна сума е всичко останало, само че не и естествена заплата.

До къде може да стигне наглостта на човек на сходен пост и злоупотребата със служебното му състояние, можем единствено да гадаем. Така, първата стъпка в този на ниска цена водевил е обезпечаването на приход от над 50 000 лева за първите два месеца на високия пост.

Втората стъпка е внезапното искане за нарастване на бюджета с спомагателни 12 млн.лв., които никому не е ясно защо ще бъдат иразходвани, за служителски хонорари, за спомагателни възнаграждения, за ново съоръжение или за персонални облаги… В такива обстановки, в случай че не се вземат ограничения и дейностите не бъдат неотложно пресечени, следствията ще бъдат с огромен и за жалост негативен знак. Нужно ли е да сме очевидци и да не вземем отношение, когато следим до каква степен може да стигне човешката алчност и корист с въздействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР