Да, промени в Конституцията са необходими, но не с това

...
Да, промени в Конституцията са необходими, но не с това
Коментари Харесай

Асен Агов: Промени в Конституцията са нужни, но не с това правителство

Да, промени в Конституцията са нужни, само че не с това държавно управление и с не с този план, който е подигран от най-видните адвокати в България. Това съобщи в утринния блок на bTV журналистът и политик Асен Агов.

Не може да се прави Велико Народно заседание с този парламент и с това държавно управление, които нямат доверие, сподели Агов, съгласно който импортираната проектоконституцията на ГЕРБ е фейлетон.

Запитан дали ще бъдат събрани нужните гласове в Народното събрание, с цел да стартира процедурата, Агов отговори: Могат да бъдат купени тези, които не доближават, тъй като това е маниерът на тази втора фаза на посткомунизма.

Той очерта в три фрази пътят, по който би трябвало да се върви: Първото, което би трябвало да се направи е да се реши каква е формата на държавното ръководство. После би трябвало да се разтури властта и да се даде втора степен на самоуправление на районите, които са европейски райони в България. И най-сетне да се извади прокуратурата от правосъдната власт, тъй като прокуратурата е нашият юрист – тя пази правата и свободите ни и в случай че тя се въздейства от фрагментите на съдийския състав, тогава къде отиваме. Отиваме още веднъж към вертикалата, която съставлява през днешния ден България.

Агов е безапелационен, че Велико Народно заседание би трябвало да се свика, с цел да разпусне формулата на Велико Народно заседание.

Всичко може да се реши по различен път – посредством търсене на единодушие, а не на педал, под натиска на митингите, заключи Агов, представен от БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР