Да продължат да работят срещу режима на Путин и неговото

...
Да продължат да работят срещу режима на Путин и неговото
Коментари Харесай

Делян Пеевски на среща с посланика на Украйна Олеся Илашчук: Аферата „Лукойл“ трябва да бъде разкрита

Да продължат да работят против режима на Путин и неговото финансирането, се договориха ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и посланикът  на Украйна в България Олеся Илашчук, през днешния ден на среща в Народното събрание, оповестиха от партията:



Украинският дипломат благодари персонално на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и на Движение за права и свободи за самодейната позиция в поддръжката на Украйна против незаконния путински режим от страна на България.

Специален акцент беше подложен върху ограниченията за преустановяване на всички стопански действия, които генерират милиардни облаги, с които се финансира съветската армия и частни военни компании като „ Вагнер “. Аферата „ Лукойл “ би трябвало да бъде разкрита и всички забъркани да понесат отговорност, безапелационен бе Делян Пеевски.

Той акцентира, че за прекратяване на всички благоприятни условия за заобикаляне на европейските наказания и въздействие на Русия, за финансиране на военната акция в Украйна, ще сезира прокуратурата за определяне на цялостния размер на закононарушенията на длъжностни лица против глобите. Прокуратурата и ДАНС би трябвало да се намесят в тази чудовищна интернационална спекулация „ Лукойл “, е мнението на ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той е уверил дипломат Илашчук, че ще бъде настойчив до дъно в дейностите си, за гарантиране на спазването на глобите, запазването на националния и европейския суверенитет и основаването на безспорна неспособност от страна на висши държавни служители да си затварят очите пред тези рискови злоупотреби.

Пеевски осведоми дипломат Илашчук, че ще сезира прокуратурата и ДАНС за митническите данни за експорт и импорт на петролни артикули, създадени от съветски нефт, с генезис „ Лукойл “. За следствието ще бъде изтънчено от украинските митници да бъде предоставена подробна информация за количествата, която ще бъде съпоставена с тази на българските митници. По предварителна информация над 60% от модифицирания в „ Лукойл Нефтохим “ съветски нефт не отива за българския или украинския пазар, а съществуват обосновани догатки, че зад тези данни се крият милиарди, с които се финансира незаконния съветски режим и войната.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и дипломат Олеся Илашчук се договориха да продължат интензивното си съдействие в действен порядък по този начин, че Украйна да получи нужната поддръжка, с цел да се отбрани от агресора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР