Да продадеш жилището си в центъра на София, за да

...
Да продадеш жилището си в центъра на София, за да
Коментари Харесай

Семейства измамени с нови къщи

Да продадеш жилището си в центъра на София, с цел да си построиш къща наоколо до града. Къща, която по този начин и да не получиш. Това е общото сред няколко фамилии, които се доверили на еднакъв строител. Предплатили му огромни суми, само че малко след началото на градежите, работата серпантина, а строителят изчезвал, споделя Нова телевизия.
 
Общото сред трите фамилии е фантазията им за нов дом. И разочарованието, че не съумели да го получат, макар че платили за него. Наскоро Велислава и брачният партньор ѝ влагат в къща с двор в краен столичен квартал, където да отгледат децата си. Купуват остарял парцел, който желаят да разширят с още пространства. За градежа наемат компания " Раубфогел ". Избират я поради атрактивната цена, която шефът ѝ Марин Миланов им предлага. И през месец април подписват контракт.

„ Офертата беше 60 и няколко хиляди лв.. Според контракта, той трябваше доникъде на август да е направил основите на обекта, да е направил всичките колони, зидария на покрива и пояса. Първата сума му е преведена на 10 април, която е 17 941, 32 лв.. Тази сума му беше преведена за закупуване на арматура.

Внимавайте за подправени майстори

После сподели, че цените на тухлите се подвигат и е хубаво да купим в този миг и тях, тъй като ще нарастнат. Преведохме още 3 хиляди лв.. На 19 април са му преведени още 5500 лв., които сподели, че са му за кофраж. Последната сума, която съм му превела, това е на 29 април, която е 3 хиляди лв.. Още по време на изкопа разбрахме, че нещо не е както би трябвало.
 istock istock
Започна да изпраща по един човек един път, два пъти в седмицата. Или ей по този начин, едвам отбие номера за един, два часа. За близо 30 хиляди лв. е излял едни основи и е изплел част от стените, арматурата ”, споделя пострадалата Велислава Младенова.
 
След това в дома им строителят повече не се появява. Предплатените материали - също. Няколко месеца по-рано въпросната компания е наета и от друго младо семейство, което продава жилището си в центъра на София, с цел да си построи къща в село до града. Предпочитат да не демонстрират лицата си. Договарят се за цена в размер на 132 хиляди лв., от които фамилията поетапно изплаща близо 95 хиляди.
 
Потърпевшите, които са общо седем фамилии, са безапелационни, че ще търсят правата си.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР