Да пробиеш на световната музикална сцена, когато си от малка

...
Да пробиеш на световната музикална сцена, когато си от малка
Коментари Харесай

Българската група, която ще свири на един от най-големите рок фестивали в Европа

Да пробиеш на международната музикална сцена, когато си от дребна и характерна като език страна като България, не е лесна работа. Тя обаче към този момент е зад тила на Hayes & Y - българската инди рок група съумя да пробие в Англия и да си завоюва милиони почитатели в цяла Европа.
 Hayes & Y, Press. Go. Move. Slow. и какво споделиха за първия си дългосвирещ албум момчетата от групата
От Първа британска до BBC1 - дългият път до сбъдването на една фантазия

Hayes & Y за името, основаването и обичаните песни от дебютния им албум Press. Go. Move. Slow.

И тъкмо поради това няма по какъв начин да се учудваме, че Благо Анастасов и компания са поканени за присъединяване в един от най-големите музикални фестивали на Стария континент - Electric Castle в Румъния.

В замъка Банфи в Трансилвания сред 17 и 21 юли ще забиват реализатори като Massive Attack, Queens of the Stone Age, Bring Me the Horizon, Sevdaliza, Паоло Нутини, Шон Пол, Нина Кравиц. Заедно с тях феновете на Electric Castle ще чуят и Hayes & Y.

Българската група съществува от 2013 година, а две години по-късно взема решение да смени София за Лондон. Успехът не идва бързо, само че за сметка на това идва стабилно - сингълът им " Always So Simple, Always So Cold " e шлагер, през 2022 година излиза първият им албум Press. Go. Move. Slow, огромните участия пред Hayes & Y - като това на фестивала Electric Castle това лято, занапред предстоят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР