„Да признаеш суверенитета на една територия и да пратиш свои

...
„Да признаеш суверенитета на една територия и да пратиш свои
Коментари Харесай

Нейнски: Путин всъщност сблъска международния правов ред, това е инвазия

„ Да признаеш суверенитета на една територия и да пратиш свои войски там, на процедура това е инвазия”. Това съобщи пред Нова телевизия някогашният външен министър и сегашен дипломат на България в Турция Надежда Нейнски.

Светът е в битка с Русия след решението ѝ да признае независимостта на отделилите се от Украйна Донецка и Луганска национални републики. Много страни постановиха наказания против висши служители на съветската страна. Анализатори предвиждат, че съветският президент може да стигне оттатък Донецк и Луганск и да смъкна държавното управление в Киев.

„ Путин в действителност сблъска интернационалния правов ред”, счита Надежда Нейнски. По думите й Русия ще изпадне в доста дълбока изолираност. Санкциите, добавя някогашният външен министър, които светът планува, ще бъдат мъчителни.

„ Москва дълго време играе с газовата карта и с това, че е извънредно огромен снабдител на природен газ. Тази игра обаче е доста хазартна, с доста незнайни и считам, че няма да докара до добър край за Русия”, добави Нейнски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР