Да превърнете плажа в офис и да изпращате служебни мейли

...
Да превърнете плажа в офис и да изпращате служебни мейли
Коментари Харесай

Най-добрите плажни дестинации за дигитални номади

Да превърнете плажа в офис и да изпращате служебни мейли от хамак на метри от морето е изпълнима фантазия, твърди Euronews.

От оживени курорти до незнайни селца с девствени пясъчни линии - в Европа има богат избор от морски дестинации.

Ето кои са най-хубавите места за цифрови номади край морето, съгласно Euronews.

„ Барът е до морето и морето е до бара “ в Аликанте, Испания

Аликанте, входната врата към Коста Бланка в Испания, е заобиколен от някои от най-красивите плажове в страната.

Разположен сред Средиземно море и планински върхове, той предлага най-хубавото, без значение дали желаете да се излежавате на слънце, или да отидете на екскурзия.

Най-голямата забележителност на града обаче е неговият нощен живот, в който има повече питейни заведения и клубове, в сравнение с бихте могли да се нуждаете.

Ако желаете да работите по през целия ден на плажа, а по-късно да се забавлявате през нощта, Аликанте е точното място за вас.

Въпреки репутацията си на шумна туристическа дестинация, градът има относително ниски разноски за живот спрямо останалата част на Испания.

Апартамент в покрайнините може да ви коства по-малко от 600 евро на месец.

По-голямата част от града може да бъде обиколена пешком, а когато търсите място за настаняване, можете да избирате сред разнообразни квартали, всеки със собствен темперамент.

Тъй като градът се стреми да се утвърди като дестинация за цифрови номади, стартират да се появяват разнообразни пространства за взаимна работа и виртуални офиси.

Сплит, Хърватия за цифрови номади с стеснен бюджет

Когато през 2021 година Хърватия за първи път пусна едногодишно позволение за цифрови номади, тя бързо се трансформира във любимец за отдалечени служащи с стеснен бюджет.

Въпреки че може да е по-скъпо през дейните летни месеци, разноските за живот са по-ниски в съпоставяне със Западна Европа със междинен наем от към 460 евро на месец за апартамент с една спалня.

Разположен на полуостров в източната част на Адриатическо море, Сплит е вторият по величина град в страната.

Той е цялостен с антични и нови чудеса, които можете да разгледате, само че в случай че желаете да пътувате малко по-далеч, е чудесна база за посещаване на останалата част на Хърватия, като употребявате необятната мрежа на публичния превоз в страната.

Чарът на островния живот в Ханя, Гърция

Миналата година Гърция вкара виза за цифрови номади, а на 227-те обитаеми острова в страната сигурно ще намерите място на плажа, откъдето да работите.

Хубавото време, ниските цени и високите скорости на интернет вършат Ханя, крайбрежен град в западната част на остров Крит, една от най-хубавите благоприятни условия за цифрови номади.

До него се стига елементарно и с помощта на интернационалното летище с полети от цяла Европа.

В Ханя има единствено едно място за коуъркинг, само че доста от кафенетата и хотелите в града оферират безвъзмезден Wi-Fi, което значи, че в никакъв случай няма да ви липсва място, където да разположите своя офис.

В Крит няма сезонни съмнения на времето, което значи, че можете да заложите на слънчеви дни през по-голямата част от годината.

Популярността му като туристическа дестинация значи, че има безпределно доста хотели, от които да избирате, в случай че планирате малко пътешестване.

Но в случай че се надявате на по-дълъг престой, е по-добра концепция да разгледате опцията за наемане на парцел, като междинните цени са от 300 до 400 евро на месец за апартамент с една спалня.

Офис с морска гледка и гмуркане в Слима, Малта

По-модерен от столицата Валета, само че със същите прелестни гледки, Слима е добър избор за цифровите номади в Малта.

Гмуркането е известна морска интензивност както за локалните поданици, по този начин и за туристите.

Кафенетата, огромните супермаркети и заведенията за хранене също са на пешеходно разстояние в този град.

Слима е подобаваща дестинация за цифрови номади, в случай че търсите общественост от съидейници. Скоростта на интернет нормално е извънредно добра, само че може да зависи от мястото, където сте отседнали, тъй че проверете, преди да се ангажирате с резервация.

Градът е по-евтин и от Валета, изключително в случай че търсите дълготраен наем. Цените могат да доближат 750 евро на месец за апартамент с една спалня отвън центъра.

Но в случай че въпреки всичко желаете да отидете в столицата, с цел да намерите работни места и по-широка общественост от цифрови номади, тя е единствено на 15 минути път с лодка.

Лежерен градски темп в Ларнака, Кипър

На южния бряг на Кипър се намира третият по величина град в страната - Ларнака. Той обаче не е претрупан, а множеството съществени улеснения са на пешеходно разстояние.

През летните месеци градът е туристически, защото летовниците се любуват на многочислените му плажове, само че отвън сезона е доста по-спокоен.

Въпреки това няма да ви липсват контакти, защото в Ларнака се намира една от най-активните общности на цифрови номади на острова.

И тъй като публичният превоз в Кипър е не е изключително развъртян, може да ви бъде потребно да намерите човек с кола, който да ви помогне да се придвижвате.

Предимството на Ланарка е, че се намира покрай летището, което е повода да е толкоз известен измежду работещите от разстояние.

Ако търсите място за работа на брега на морето, най-подходящите кафенета ще намерите наоколо до плажовете Финикудес и Макензи.

Средната цена на наема е към 800 евро на месец.

Пълна идилия в Шкодер, Албания

Разположен сред Адриатическо море и Северните Алпи, Шкодер е най-големият град в Северозападна Албания и един от най-старите в страната.

Докато мнозина избират да се насочат към столицата Тирана, темпото на живот в Шкодер е доста по-спокойно.

Повечето хора карат велосипед, а не кола, защото Шкодер има дълга история на двуколесния превоз.

Също по този начин може да си позволите да наемете парцел с малко повече пространство, защото изцяло обзаведен апартамент с добра панорама може да ви коства единствено 200 евро на месец.

Шкодер е богат на естествени забележителности и е прочут като вратата към Албанските Алпи.

В страната има 14 национални парка и 450 км брегова линия, тъй че в никакъв случай няма да сте надалеч от морето и планината.

А в случай че желаете да посетите повече от една страна по време на цифровото си номадско премеждие, Шкодер е единствено на 30 минути път с кола от границата с Черна гора.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР