Да престанем да се плашим с Русия като с торбалан.

...
Да престанем да се плашим с Русия като с торбалан.
Коментари Харесай

Сидеров: Да престанем да се плашим с Русия като с торбалан

Да престанем да се плашим с Русия като с парцалан. Нека действаме рационално и да развиваме естествени стопански връзки. Можем единствено да имаме полза от това.
За това прикани водачът на „ Атака “ Волен Сидеров, съобщи кореспондент на БГНЕС.
В качеството си на заместник-председател на групата за другарство сред България и Русия, Сидеров взе участие на провелата се през днешния ден среща сред ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев, който е на двудневно публично посещаване в страната ни.
Според Сидеров, България би трябвало да постави всички старания за развиването на положителния разговор с Русия. „ Аз се надявам да се развие, тъй като до момента нямаше подобен. Посещение на такова равнище, с такава делегация, не е имало. Надявам се оттук насетне да тръгне развиването, а ние от Народното събрание да създадем малко по-пълноценен контакт с съветската Дума, тъй като и там нещата не са по този начин, както би могло да бъдат “, счита водачът на „ Атака “.
„ Тези връзки би трябвало да се развиват, не да се влияем от гласове на НПО-та, които стартират да надигат някакъв нездравословен фалцет. Защо? Защото е преференциално за България “, добави още той.
Във връзка тематиката „ енергетика “, която е измежду главните в визитата на Медведев у нас, Сидеров разяснява, че различен, с изключение на съветския тръст „ Росатом “, не може да дострои АЕЦ „ Белене “. „ Техника, технология и ноу-хау са техни. Имаше хора, които през годините лъжеха, че ще бъде издигнато от американци, индонезийци и не знам какви други. АЕЦ „ Белене “ е съветска, тя има нова технология. Такава, същата, се строи сега в Унгария, член на НАТО и Европейски Съюз. Няма нищо ужасно и рисково “, акцентира той.
Във вътрешнополитически проект Сидеров добави, че партиите в „ Обединени патриоти “, които са съдружен сътрудник на ГЕРБ в ръководството, към момента не са се разбрали дали ще се явяват на идните избори дружно или поотделно. За следващ път той акцентира обаче, че в случай че патриотите тръгнат дружно към евровота, няма да бъде толкоз значим въпросът за възможен лидер на листата им, а този за посланията, които ще насочат към гласоподавателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР