да преразгледа решението си за Пеевски и членството му в

...
да преразгледа решението си за Пеевски и членството му в
Коментари Харесай

Йордан Иванов, ПП-ДБ: ДПС да оттегли Пеевски като член на конституционната комисия

да преразгледа решението си за Пеевски и участието му в конституционна комисия, тъй като това би провокирало блокаж в нейната работа. Това прикани пред БНР депутатът от ПП-ДБ Йордан Иванов, който е дал своя вот срещу това предложение.

" Конституционното болшинство е значимо и има смисъл от това да преразгледа решението си.  Лично намирам за рационално да не се взривява в хода на тези договаряния и на това внимателно търсене на конституционно болшинство цялата обстановка в Народното събрание. Това е ход, който това осъществя.  Реализирането на конституционна промяна по същността си знаем, че би трябвало да бъде гласувана с хора, които евентуално ще бъдат наранени от нея. В това се показва високата трудност на обстановката, в която се намираме. Ние не сме магьосници, ние имаме 63 народни представители. Ако имахме 160, щяхме да гласуваме самоуверено и без такива равнища на разговор, само че оттук нататък би трябвало да се търси въпросното болшинство - това е приоритет ", разяснява той в изявление за предаването " Преди всички ". 

Съобразно българското законодателство " срещу " и " въздържал " се е едно и също, акцентира Иванов. 

" Възраждане " би трябвало да обяснят за какво през вчерашния ден посредством държанието си направиха член на конституционната комисия , безапелационен бе той и добави, че  ГЕРБ също би трябвало да отговорят на този въпрос

Депутатът от ПП-ДБ съобщи изрично, че  нямат смяна в оценката си във връзка с ръководството на ГЕРБ и в предишното . Според него в случай че това продължава, това само ще катализира проблемите в актуалното ръководство. 

" Искаме почтено и обективно правораздаване . Не ни интересуват личностите. Важно е върховенството на закона. Всякакви провокации, като гласоподаване от страна на на две знакови персони за държавното управление, те би трябвало да дават отговор на тази провокация ". 

Иванов сподели, че се тормозят от това, че  провокациите ще продължат  в българския парламент. 

Ако не се случат значимите задания пред държавното управление, сме подготвени да подадем оставка , заявява депутатът. И изясни:

" Пред нас стои диалогът за управническата стратегия, законодателната стратегия и конституционната промяна. За нас беше основно да разрещим тази политическа рецесия. Това не може да се случи, без да се заплати политическа цела от разнообразни партии и политици. Даваме си сметка какъв брой мъчно се приема това болшинство ". 

Иванов позволява, че е допустимо по някои тематики ГЕРБ да гласоподава с тези, с които не съумя да сформира държавно управление с първия мандат.  Според него ГЕРБ ще платят висока цена, в случай че продължат да работят по този метод. 

На първо място държавното управление би трябвало да направи проверка на служебния кабинет на Радев , разяснява още той. По думите му всеки министър би трябвало да избере своя екип, а овакантените места ще се попълнят бързо. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР