Да преминем към зимата значи доста повече от изваждането на

...
Да преминем към зимата значи доста повече от изваждането на
Коментари Харесай

6 съвета за грижа за кожата през зимата

Да преминем към зимата значи много повече от изваждането на плътните облекла. Рутинната грижа за кожата също би трябвало да се промени. Преминете към по-богати почистващи средства.

Изберете гальовен метод за почистването. Във въздуха е налична по-малко влага, тъй че вашата кожа ще създава по-малко естествени масла. Изберете почистващ препарат, който да не лишава от вашата кожа нейните естествени масла. В противоположен случай ще я оставя суха. Изпробвайте някои почистващ препарат, който да е по-кремообразен, а не пенест. Така ще придадете хидратиращ подтик на кожата си и ще я запазите здрава.
НИКОГА не допускайте тези козметични неточности, ще съсипете кожата си 
Грижата за кожата и косата и като цяло – външния тип, постоянно е била значима, с цел да сме в най-хубавата си форма. Но би трябвало да сме дос...

Изберете по-нежен ексфолиант

През зимата влажността на въздуха понижава, а кожата изсъхва и вероятността да забележите лющене става огромна. Продуктите, които ексфолират, са в положение да ви оказват помощ за попречване на лющенето. Не пропускайте да си вземете по-нежен ексфолиант при захлаждане на времето. Намалете и честотата на ексфолирането.

Подберете хидратиращ серум

Серумите са отличен метод за укрепване на рутинната грижа за кожата. Те са ориентирани към кожните проблеми. Cерум с хиалуронова киселина би оказал помощ в битката със суха кожа. Ще я остави блестяща и приятна. Ще предотврати изпарението на влагата във въздуха.

Изберете различен хидратиращ крем
Правилното хранене може да усъвършенства външния тип на кожата ви
През последните години грижата за по-здрав тип на кожата визира освен по-възрастните консуматори, само че и по-младите. Тази наклонност нап...

Овлажнителите са доста значими в грижата за кожата. Във ветровитите зимни дни се нуждаем от хидратиращ крем, с цел да не стане кожата суха и лющеща се. Изберете кремообразен овлажнител.

През зимата използвайте и маска за надълбоко хидратиране

Подхранвайте от време на време кожата си през зимата с добра маска за надълбоко хидратиране. По този метод ще възстановите блясъка и влагата ѝ. Някои съставки като кокосово масло и мед ще хидратират кожата доста добре. Изберете си някоя маска, която да съдържа и двете. Може да си извършите и домашна маска, като за забъркването ѝ употребявате разнородни съставки като мед, масло от жожоба, кисело мляко, зехтин, овесени ядки.

Не забравяйте слънцезащитните кремове

Задължително е да употребявате слънцезащитни артикули без значение от това какво е времето. На ултравиолетови лъчи се излагате дори и тогава, когато слънцето съвсем не се вижда. Дългото излагане на ултравиолетови лъчи е в положение да докара до редица кожни проблеми, някои от които са бръчки, слънчеви петна и разграждане на естествения еластин и колаген в кожата. В зимните дни въздействието на слънцето по-малко се усеща, тъй че даже няма да забележите по какъв начин то поврежда кожата. Използвайте слънцезащитни артикули на всеки четири часа и през зимните дни. Това ще ви помогне да предпазите своята кожа от слънцето.
Избегни сухата и напукана кожа в студените дни
Ако би трябвало да се открои най-неприятното време от годината, множеството биха споделили, че това е средата и краят на есента. И това е изцяло...

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР