Да преминем към шестия кръг: ръководителите на европейските външни агенции,

...
Да преминем към шестия кръг: ръководителите на европейските външни агенции,
Коментари Харесай

Европа отива на война

Да преминем към шестия кръг: ръководителите на европейските външни организации, които се събраха през вчерашния ден в Люксембург, не скриха, че задачата на новата „ среща “ би трябвало да бъде нов пакет от ограничавания против Русия.

През последните шест седмици Москва, съгласно тези, които вкараха първия, втория и идващите кръгове от ограничаващи ограничения, би трябвало, в случай че не да падне в обединените европейски крайници, то най-малко да усети задачите танталови страдания /мука на съветски – б.пр./ (ударение върху първата сричка) на замиращата стопанска система.

Но се оказа, че в европейските супермаркети няма брашно /на съветски мука-б.пр./ (ударение на последната сричка). И по този начин, от „ мУка до мукА “ /от тъгата до брашното/ дистанцията се оказа в действителност безусловно спринт, макар че планиращите глобите смятаха, че това е маратон. Поне маратон.

Е, тогава и олиото изчезна.

Стратезите на „ ограничението на Русия “ не можеха да си показват, че обединена Европа по едно и също време ще се окаже в епицентъра на дефицит на най-малко два значими хранителни продукта (и не по-малко значими съставки за хранително-вкусовата промишленост), освен това толкоз бързо. Изглежда им е липсвала им просторност на въображението и независимост на политическото творчество.

Но каквото е направено, това е направено, а там, където имаше редици с бутилки слънчогледово олио, през днешния ден зейват дупки. Известно е, че след олиото и брашното, пилешките яйца и месото, както домашните птици, по този начин и от наедрял рогат добитък, могат да изчезнат (или да станат доста скъпи). Отбележете този факт и да продължим напред.

В обстановка, в която протичащото се в ежедневния и сложен европейски живот има малко общо с най-висшите политически кръгове, европейските служители, живеещи в тези кръгове, взеха решение внезапно да извърнат щурвала на поверения им транспортен съд. Не за балансиране на траекторията на придвижване, а за „ ампутиране “ на Русия във виража.

Жозеп Борел, началник на европейската дипломация, който дойде в Киев, сподели, че " тази война ще бъде извоювана на бойното поле ", обещавайки нови и по-интензивни военни доставки за страната. Заместник-председателят на Европейската комисия, чиито преимущества през всички предходни епохи от съществуването на специалността посланик на континента, се свеждат до търсене на мир, ревизира европейските постулати на външната политика, тези, които бяха дефинирани в края от Втората международна война и са заплатени с кръвта на десетки милиони хора.

Туитът, който има единствено шест думи и един претекст, стана ефектен по собствен метод. От една страна.

От друга страна, тези шест думи не могат и не би трябвало да се поясняват по различен метод, с изключение на като опасност за Кремъл. По-точно опасност за Москва. И по-точно опасността против Русия.

Жозеп Борел се цели освен и не толкоз против съветските управляващи: той е задоволително осведомен човек, с цел да разбере, че е неефикасно да се приказва с Кремъл с подобен звук, а към съветския народ, към съветското общество. Което, обратно на това, което си представяха за него в разнообразни европейски столици, както и във Вашингтон, се оказа изненадващо и свръхестествено (особено спрямо атомизираното, разцепено и аморфно общество на груповия Запад) обвързвано и изцяло. Обвързано с хрумвания, които се споделят от съвсем всички. Свързано от ценностна канара, която е идентична и еднообразно значима за колосалния, многомилионен и извънредно единен през днешния ден народ.

Което, и още веднъж обратно на упованията на всички тези, които мечтаеха да го разделят на „ персони и характерности “, стана едно цяло - за това, което е значимо за него в този живот. За тези стойности, които не могат да бъдат купени или даже изкупени за доста огромни пари.

И за повторно през последните 80 години групов Брюксел слага ултиматум на този единен народ. Реакцията беше предвидима и тук няма въпроси. Но бих желала да попитам: защо мислеше (и мисли) Брюксел в такава обстановка? И най-важното, какво ще се случи вследствие на сходни изказвания, в случай че и когато Москва реши да им отговори с конкретика, с тези, които се пробват да я предизвикат?

Наистина ли Европа желае борба с Русия - без да употребява Украйна като буфер? Или тези ревящи шест думи (седмата в действителност е предлог) се споделят за следващ път просто с цел да зарадват Киев? (Това също не може да бъде изключено.)

Тези въпроси от полу-риторичен темперамент обаче би трябвало да бъдат дефинирани, с цел да се разбере без никакви двусмислици: европейското неспокойствие от Русия през днешния ден е достигнало дотам, че единственият излаз, който наподобява верен в Брюксел, е да се унищожи съветската страна.

Когато е належащо да се увеличи налягането извън и в това време от вътрешната страна (технологиите са познати и са прилагани многократно), тъй че освен капакът да се откъсне от котела, само че и самият казан да се пръсне на части.

Всъщност, шестият кръг от наказания, обсъждан в Люксембург, и туитът на Борел от шест думи „ Киев “ са способи освен за повишение на залозите в тази рискова за Запада геополитическа партия, само че и способ за увеличение на натиска както отвън, по този начин и вътре в котела.

Същността на новите – шеста, двадесет и шеста или петдесет и шеста – ограничаващи ограничения за Русия през днешния ден даже няма алегорично значение, защото страната се усеща добре и гледа към бъдещето с реален оптимизъм.

Когато притежавате на практика неограничени естествени запаси, с пространства, разпростряли се в десетина часови зони, можете да си позволите да не се страхувате от никого и нищо, само че да вземем за пример за една България, където на практика целият петрол и газ, който получава, е от вносен съветски генезис, може би обстановката не е за смях.

Големият немски бизнес също е неудовлетворен: най-мощната стопанска система в Европа стана мощна, не на последно място тъй като внася висококачествени и евтини съветски енергийни запаси. Това в последна сметка направи немския индустриален експорт толкоз конкурентоспособен в международната световна търговия. И блестящ блестящо като елмаз с положително качество, външнотърговския баланс на Германия, с вероятно ембарго върху съветското черно и синьо злато, може да избледнее незабавно, като на ниска цена кубче цирконий.

И, несъмнено, освен немските индустриалци, само че и техните френски, италиански, испански и всички останали сътрудници от 27-те страни членки на Европейски Съюз, не могат да не схванат, че към този момент въведените ограничавания и тези, които занапред ще бъдат въведени, водят до големи загуби за тях..: загуби както на облаги, по този начин и на пазари.

Юридически наложените наказания против Русия де факто унищожават общоевропейската стопанска система, причинявайки й вреди, които няма да могат да бъдат обезщетени в продължение на доста години.

Но в случай че рестриктивните мерки за самата Русия се трансформират в тласък за напредък, защото има място за разширение и с какво и по какъв начин да се насити пазарът, то за обединена Европа рестриктивните мерки удрят непосредствено по тактиката за икономическо развиване: по излизането от рецесията, провокирана от двегодишната пандемия, по покупателната дарба на европейските жители, които към момента не са съумели да се възстановят от локдауните и още веднъж се приканват да стегнат коланите. И от горната страна на всичко това – с милиони нови бежанци.

Измествайки геополитическата рецесия на континента към повишение на напрежението, а не към деескалация, което в действителност наподобява като обществено самоубийство, обединена Европа, без значение дали се харесва на Брюксел и неговите последователи, прави още една крачка към своя политическа край.

И колкото по-силно се приказва за единството и общността на полезностите, толкоз повече подозрения пораждат в това отношение. В този смисъл руснаците имат исторически опит и здрава рефлексия: ние помним, че геополитическата злополука преди тридесет години също стартира с малко – с неналичието на артикули от първа нужда в магазините.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР