Да прекратим процедурата, да помолим за прошка! Ще се видим

...
Да прекратим процедурата, да помолим за прошка! Ще се видим
Коментари Харесай

Бойко Борисов от трибуната: Да прекратим процедурата, да помолим за прошка! Ще се видим след изборите!

Да прекратим процедурата, да помолим за амнистия! Ще се забележим след изборите! Обръщам се към сътрудниците от ПП-ДБ, няма да ви разреша да ни подкрепяте към Движение за права и свободи. Ние имахме потребност от осъзната поддръжка от десетина от вас. Няма потребност да губим времето на президентската двойка, на светейшеството, на дипломатите и правосъдната власт. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който направи изявлението си от парламентарната естрада, откакто стана ясно, че ПП-ДБ няма да дадат поддръжка за кабинета, препоръчан от ГЕРБ-СДС.
 
Борисов предсказа, че и с третия мандат няма да има държавно управление и направи предложение за преустановяване на дебата, с цел да може партиите да отидат да " пропагандират и да молят гласоподавателите за амнистия ".
 
Борисов се обърна към парламентарната група на ПП-ДБ с думите, че двете обединения са се подкрепяли в сложни обстановки и в случай че е имало изгоди или вреди, те са били общи. " Първо да поздравя Негово Светейшество. Без Господа нищо не може да се направи. Уважаеми, сътрудници, постоянно съм се отнасял с почитание към всяка една от групите ". Така стартира изявлението си водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от трибуната на Народно събрание преди да се гласоподава държавното управление на Росен Желязков. 
 
" Обръщам се към сътрудниците от ПП-ДБ - в сложни обстановки се подкрепихме. Г-н Денков, няма да ви разреша да ни прикрепяте с Движение за права и свободи по никакъв метод. Прекрасно знаем с господин Петков, господин Василев и няма потребност да губим времето на президентската двойка, светейшеството, дипломатите и правосъдната власт. Имахме потребност от осъзната поддръжка от 10-тина или колкото би трябвало депутати от вас, да си понесем цялата отговорност ",  посочи Борисов, наблягайки за следващ път, че е разчитал на поддръжка от обединението.
 
Борисов благодари на Движение за права и свободи за поддръжката, само че още веднъж акцентира, че ГЕРБ няма да поддържа нито втория, нито третия мандат, тъй като не е разумно партии с по 6-7 % поддръжка да преобладават над първите партии. " Не е демократично ", сподели Борисов.
 
" Отговаряйки на Българска социалистическа партия, желая да попитам гласоподавателите на кого дадоха това право. Да, изборната ни система е по този начин, че сега имаме зацикляне в политическата система. Ясно казахме, че няма да подкрепим втори мандат и няма да подкрепим трети мандат, тъй като не е разумно партии с по 6-7% да преобладават над първите, тъй като не е демократично ".
 
Лидерът на ГЕРБ добави, че новият водач на Народното събрание е ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов, тъй като сутринта по време на съвещанието е изкомадавал ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и " Величие ". Отнасям се с почитание към гласоподавателите ви и триумфите ви, само че нали демокрацията, господин Костадинов, новата мощна фигура в Народното събрание, неговата група е постоянна, систематична и работи както би трябвало, само че през днешния ден гледах по какъв начин изкомандва вас, Българска социалистическа партия и " Величие ". Това видях. Бях тука. За което му споделям " Честито "! Г-н президент, в случай че дадете третия мандат на " Възраждане ", ще имаме държавно управление. Днес през целия ден го виждам ", добави Борисов. 
 
Той предложи да се приключи гласуването, да благодарят на служебния кабинет, да се върнат при народа и да помолят за амнистия. Георги Свиленски от Българска социалистическа партия обаче му сподели да прочете правилника за работа на Народното събрание, тъй като сходна процедура е невъзможна. С намръщена физиономия и наяве отвращение взе депутатската си карта и демонстративно напусна пленарната зала.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР