Да прекарвате време със семейството си може би е най-важното

...
Да прекарвате време със семейството си може би е най-важното
Коментари Харесай

5 причини да приоритизирате повече време за семейството си тази година

Да прекарвате време със фамилията си може би е най-важното нещо, което можете да извършите в живота си. Ако непрекъснато имате цялостен календар със задания и места, които би трябвало да посетите, ето 5 аргументи да ги започнете да ги отменяте и да прекарвате качествено време със фамилията.
1. Семейното време построява самочувствието на децата
Прекарването на качествено време със фамилията изпраща на децата ви посланието, че са ценени. И това е добър подтик за тяхната убеденост да се усещат значими . Здравите, мощни фамилни връзки са позитивно свързани с усъвършенстваното самочувствие при децата и младежите. Не е нужно да играете настолна игра, с цел да се възползват от това и вашите деца. Простите, само че смислени взаимоотношения също са полени. Помислете за фамилни вечери, разходка с кучето или диалог по време на пътешестване с кола.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ: 
 
2. Времето със фамилията усилва щастието и удовлетворението на децата от живота
 Добави изложение

Днес децата имат доста повече мигащи играчки и софтуерни варианти, в сравнение с ние като деца. И може да бъде мъчно да се отделят от тях. Но надълбоко вкорененото благополучие идва от човешката връзка, а не от екрана. Децата, които прекарват повече време с родителите си, се оправят по-добре в учебно заведение и са приблизително по-щастливи от тези, които прекарват по-малко време с родителите си. Децата, които се усещат обичани, са по-доволни и от всичко друго, което се случва в живота им. Можете да покажете любовта си, като прекарвате повече време дружно като семейство.

 
3. Семейното време усъвършенства здравето
Прекарването на качествено време със фамилията е потребно за вашето физическо и психическо здраве. Прекарването на повече време с обичаните хора може да помогне за понижаване на възприятието за самотност или изолираност и за понижаване на признаците на меланхолия, тревога и стрес. Може също по този начин да усъвършенства съня и да даде повече благоприятни условия за по-здравословно всекидневие.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР