Да пребориш COVID-19 на 90 години и след 15-дневна интубация.

...
Да пребориш COVID-19 на 90 години и след 15-дневна интубация.
Коментари Харесай

Добрата новина за пациент с К-19 днес дойде от ВМА

Да пребориш COVID-19 на 90 години и след 15-дневна интубация. За тази мощ описаха от Военномедицинска академия във "Фейсбук ".

COVID-19 е тестване на личностните и професионалните качества, на готовността за взаимопомощ сред медиците. Но и тестване на волята за живот.

В четвъртък (19.11.2020 г.) от Катедра „ Анестезиология и интензивно лечение” на ВМА бе изписан 90-годишен пациент, победил подлата болест.

Мъжът е признат в тежко положение в края на месец октомври, а седмица по-късно е интубиран. Така остава в продължение на 15 дни, когато лекарите преценят, че може да бъде екстубиран. А към този момент в устойчиво положение – изписан и вкъщи при околните си.

В интензивното лекуване няма канони, а се реагира с смяна в лекуването с всяка смяна в положението на пациента. За пациентите, които изпадат в тежка дихателна непълнота, лекуването с апаратна вентилация е нескончаем развой, разясняват експертите.

Според някои, точно те – реаниматорите, са последната инстанция на първата линия в тежката борба с COVID-19. Лекарите обаче споделят, че тънкостите в сериозните моменти се крият в огромното самообладание, знанията, уменията и скъпия опит, който са натрупали през годините при работата си с едни от най-тежките патологии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР