Да правиш закон в тъмното и против медиите - това

...
Да правиш закон в тъмното и против медиите - това
Коментари Харесай

Рашидов защити шефа на БНР: Закон в тъмното и против медиите не е закон |

Да правиш закон в тъмното и срещу медиите - това не е закон. Един закон би трябвало да обслужва главно хората, които работят в тези звена.

Това съобщи пред БНР ръководителят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов по отношение на и.

Балтаков не би трябвало да бърза прочувствено и да подава оставка, тъй като законът ще пристигна в Комисията по просвета и медии и аз няма да пусна този закон в зала, до момента в който всички не седнем на една маса и не обсъдим кое е вярното за бъдещето и за развиването на публичните медии, безапелационен е Рашидов. 

Той е на мнение, че е трябвало е да има по-широко публично разискване. " Това, което споделя Андон Балтаков, е вярно. Подкрепял съм това, че когато един човек би трябвало да ръководи една институция, той би трябвало да има опцията и правата да сформира екип, посредством който той да носи отговорност. Против това съм да не се знае кой ще носи отговорността, когато няма свободата да ръководи ", счита депутатът от ГЕРБ.

Вежди Рашидов сподели още, че свободата, изключително на публичните медии, е обвързвана със комплициран организъм от над 2000 души, които работят в БНР и в Българска национална телевизия, а този организъм би трябвало свободно да диша:

" Винаги съм бил за това да се вършат закони, които да подсигуряват спокойствието и свободата на тези хора. Балтаков пристигна извън и в една нажежена конюнктура, като врящ казан беше Българското национално радио, внесе един баланс и положително успокоение, което е значимо за всички, които работят в това радио. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР