Да, правете си коалиционните срещи. Говорете за нещата, които мислите

...
Да, правете си коалиционните срещи. Говорете за нещата, които мислите
Коментари Харесай

Кирил Петков към депутатите: Правете си коалиционните срещи, но вижте бюджета

„ Да, правете си съдружните срещи. Говорете за нещата, които мислите ще ви оказват помощ да образувате държавно управление, само че вижте бюджета. Той сега би трябвало да се гледа в комисиите в Народно събрание и в случай че може да бъде признат другата седмица, ще бъде идеално “. Това съобщи пред служебният министър на стопанската система Кирил Петков

Той се надява актуализацията на бюджета да бъде призната в Народно събрание другата седмица.

Промените в бюджета са, че е понижен дефицитът, има актуализация на пенсиите, по метод по който 42% от пенсионерите няма да са под линията на беднотия. Заделени са 400 млн. за бизнеса у нас от септември до декември, в случай че се наложи поради коронавирус рецесията да се затворят бизнеси. Има заделени пари за лекарите, посочи Петков.

За бъдещия кабинет, той съобщи, че единственият метод да се направи смяна в страната е, в случай че в постоянния кабинет се вкарат от този вид самостоятелни хора, чието занятие отвън политиката е по-добро, в сравнение с в политиката.

За себе си съобщи, че е приел предлагането за длъжностен министър, тъй като е имал фрустрация по какъв начин България не си извършва капацитета. Ходил е на митинги, само че е решил, че в случай че може да промени системата, това би трябвало да стане от вътрешната страна.

„ Реално изгубвам персонални средства. Но има възприятието на задоволеност, че вършим смяна, която толкоз дълго я чакахме. Доволен съм, че хората видяха, че може да има разлика в ръководството, че може да има хора и политици, които да се грижат за техния интерес “, разяснява той.

„ Искам да има стандарт, да сме качили до някаква степен упованията, че това би трябвало да се изисква от всеки един човек в държавната администрация, всеки един началник и би трябвало да се смени мантрата, че по-друг метод не може, тъй като всичките са маскари и крадци. Не! Може човек да е на тези позиции и да пази обществения интерес. Ако хората са видели това в последните 9 седмици, аз ще съм доста благополучен, с цел да се спрат безобразията от последните години “, сподели служебният министър.

На въпрос за предлагането, което беше получил от Има Такъв Народ за постоянен министър, съобщи, че то не е давало тези параметри.

„ Не може човек да има икономическа тактика, без финансова тактика. Никога не сме получавали предложение, което да можем изцяло да осъществяваме тактиките, които желаеме “, сподели министър Петков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР