Да посрещаш гости за големи празници като Коледа и Нова

...
Да посрещаш гости за големи празници като Коледа и Нова
Коментари Харесай

Защо кралското семейство има по шест различни чаши за празнуване

Да посрещаш посетители за огромни празници като Коледа и Нова година не е смешка работа - изисква се обстойна подготовка. Още по-специално е да се приготвят сходни визити на кралско равнище - нормално са нужни месеци, за бъде планувано всичко.
 Снимка 600577
 

Само дребен подробност от празненства в Бъкингамския замък са чашите, които са подредени на мястото на всеки посетител. И те са ни повече, ни по-малко от шест. Ето защо е всяка от тях.

За публични случаи като държавни визити се употребяват съдове и принадлежности от сервиза на крал Джордж Четвърти, който се състои тъкмо от 4 хиляди детайла! Необходими са осем индивида, които в продължение на три седмици го разопаковат, разпределят за прилагане, а по-късно прибират назад.
 Снимка 600579
 

Пред всеки посетител, както и членовете на кралското семейство, се слагат по шест кристални чаши. Една за вода, една за алено вино, една за бяло вино, една за шампанско и една за десертно вино от вида на портвайн. Шестата чаша е избрана особено за повдигане на тостове.
 Снимка 600581
 

Точно под балните зали на Бъкингамския замък се намира и избата на кралица Елизабет, която към този момент е благосъстоятелност на сина й крал Чарлз. Тя съдържа 25 хиляди бутилки най-качествено вино от разнообразни елементи на света.
 Снимка 600578
 

А най-тежката работа се пада на личният състав, който обслужва кралските банкети. Според протокола всички шест чаши би трябвало да останат до края на вечерта на масата, тъй като всеки посетител има своите лични желания от коя напитка да пие, описват от Hello.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР