Да получим информация днес е изключително лесно. Но можем ли

...
Да получим информация днес е изключително лесно. Но можем ли
Коментари Харесай

Къде грешим в стремежа си да останем здрави?


Да получим информация през днешния ден е извънредно елементарно. Но можем ли да разчитаме на целия този поток, който ни залива?

Ето едни от най-честите неточности, които позволяваме в всекидневието си.

-

Безразборният банкет на антибиотици . Прекомерната приложимост на антибиотици е причина за поява на резистентни бактерии. Скоро антибиотиците няма да са ефикасни при бактериални инфекции. Имайки поради, че последната нова молекула антибиотик е открита преди повече от 20 години и

би трябвало да се замислим преди да посегнем към самолечение.

-

Посещение при доктор за настинка . При съществени признаци в действителност се постанова да отидете на обзор. Но лекарският кабинет е мястото, където може да се срещнете с голямо многообразие от вируси и бактерии. Направете консултация с персоналния си доктор по телефона авансово.

Свързани публикации.. Доколко ефикасни са дезинфектантите за ръце? 0 Антибиотици – пеницилини и цефалоспорини 0 Съвети за хранене при глутенова ентеропатия 0

-

Прекомерната приложимост на болкоуспокояващи . Голям брой хора са склонни да прекаляват с използването на болкоуспокояващи, без да си дават сметка за негативите, които това носи. Голяма част от тези медикаменти провокират гастрити или по-сериозни увреждания на стомаха, повреждат също черния дроб и бъбреците. Не инцидентно огромна част от тези медикаменти са по лекарско наставление.

-

Отказът от глутен . Избягването на глутен от хора с алергия към него е разбираемо. Мнозина считат, че „ без глутен “ значи здравословно. Абсолютно неправилно! Избягването на глутен в една ранна възраст може да провокира нетърпимост без тя да е била генетично обусловена.

-

Яденето на маргарин . Знае се, че маслото е висококалорично. Като негова нискомазнинна опция се появи маргаринът. Той за разлика от маслото съдържа трансмазнини, които носят риск за здравето. Те покачват равнищата на холестерол и усилват риска от сърдечни проблеми и развиване на диабет.

-

Дезинфектанти за ръце . Използването на течни дезинфектанти без изплакване стана доста известно. Но съставките на тези артикули провокират изсушаване на кожата и екземи. Нещо повече, по този начин се основават варианти от високорезистентни вируси и бактерии. Така че не прекалявайте с дезинфектантите.2333
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР