Да покажете среден пръст на съседа си може да не

...
Да покажете среден пръст на съседа си може да не
Коментари Харесай

Съдия: Показването на среден пръст е „право, дадено от Бога“

Да покажете междинен пръст на съседа си може да не е учтиво, само че е предпазено като част от правото на човек на независимост на изложение според канадската конституция, постанови арбитър. В решение от 26 страници арбитър Денис Галиацатос от френскоговорящата провинция Квебек отхвърли дело против мъж, упрекнат в тормоз на собствен комшия в предградие на Монреал, съобщи The Guardian.

„ За да бъда пределно явен, не е закононарушение да покажете пръст на някого “, сподели той в решение от 24 февруари. „ Средният пръст едадено от Бог, залегнало в хартата право, което принадлежи на всеки червенокръвен канадец “, добави той, имайки поради Хартата на правата и свободите на Канада.

Обвиняемият, Нийл Епщайн, преподавател и татко на две деца, е биларестуван от полицията през май 2021 година за закани и машинация на собствен комшия в Бийконсфийлд, Квебек.

Жестът „ може да не е вежлив, може да не е кавалерски, все пак не води до наказателна отговорност “, постанови Галиацатос.



Снимка: Pexels

Съдията добави, че макар общоприетия израз „ делата в действителност не се изхвърлят “, че в този случай „ съдът е податлив в действителност да вземе делото и да го изхвърли през прозореца “.

„ Уви “, сподели той, „ правосъдните зали на съда в Монреал нямат прозорци. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР