Да поиграеш шах с робот, да пуснеш в аквариум риба

...
Да поиграеш шах с робот, да пуснеш в аквариум риба
Коментари Харесай

Роботи показват бъдещето на софиянци

Да поиграеш шах с робот, да пуснеш в аквариум риба робот вместо същинска, да получаваш отговори от изкуствен интелект. Това са единствено част от опциите, които може да забележим онлайн от през днешния ден до 27 октомври в столичния " Сердика център ".

Инициативата е озаглавена " Роботите идват ". Тя показва 10 робота с разнообразни умения. Сред тях може да забележим балет, формиран единствено от роботи, робот артист, куче робот.
Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС
" Най-интересното е, че тук виждаме какво ще се случва в бъдещето. Виждаме доста роботи, които към този момент са на равнище развлечение, само че в действителност това са едни прототипи на роботи, които ще оказват помощ в бъдеще. Тук има два такива – Промобота и Софи, която в Китай се употребява за гледане на деца. Софи е програмирана да засича рискови придвижвания и да алармира, когато има заплаха. Има четири камери, които наблюдават в действително време за дадения обект. По-скоро тя дава сигнали, когато има някаква заплаха. Тя може с придвижване да загради пътя на детето, с цел да го защищити от врата, тераса. В този вид е като едно дете страж, което се пробва да резервира другото ", описа за БГНЕС Влади Ванков, който е един от уредниците на събитието.

Снимка: БГНЕС

Звездата на ревюто е Деспиън, който идва от Англия. Роботът може да комуникира свободно на британски и български, да дава отговор на въпроси, да пее и да танцува.
Роботи " завладяват " София За първи път у нас в границите на седмица ще гостува интерактивно ревю
Според Влади Ванков от човечеството зависи дали роботите ще се трансфорат в конкуренция на индивида, или ще бъдат негов асистент.

" Трябва да преглеждаме роботите като наши помощници, а не като директни съперници и опасност. Това е действителната времева линия, в която сме тръгнали. Още в този момент доста неща се автоматизират, доста услуги се извършват от ботове. Напоследък нашумяха чатботовете, които споделят с клиенти. Ние би трябвало да се пригодим към това бъдеще и да сме гъвкави ", на мнение е Ванков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР