Да погледнем фактите - всички ръководители на служби днес са

...
Да погледнем фактите - всички ръководители на служби днес са
Коментари Харесай

Денков: Всички ръководители на служби са назначени лично от президента

" Да погледнем обстоятелствата - всички ръководители на служби през днешния ден са назначени персонално от президента посредством неговите служебни държавни управления ". Така министър председателят Николай Денков отговори на рецензиите на президента Румен Радев от по-рано през днешния ден по отношение на поисканото предварително освобождение на шефа на ДАНС Пламен Тончев.
Прочетете още
" Ако ще използваме термини като преодоляване на службите, единственият, който може да е овладял службите през днешния ден, е президентът. Досега в никакъв случай не съм изискал да се смени някой от ръководителите на службите, тъй като нямаше причина. Днес има - първият тур на изборите протече без машини. Това има своите последици - от една страна - понижено доверие към изборния развой, от друга - извънредно огромен брой невалидни бюлетини поради това, че няма машини. Това се дължи главно на дейностите на един заместник-председател на ДАНС ".

Денков насочи въпрос към президента Радев - подготвен ли е да поема отговорност всякога, когато възникне проблем с националната сигурност. Припомни, че още предишния петък е изискал оставката на зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев (автор на справката за машинното гласуване). " Ако тя беше подадена, този диалог нямаше да го водим сега ", добави министър председателят.

Според Николай Денков се прави опит цялата отговорност за абсурда с машините да се трансферира върху зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов, написа Българска национална телевизия. 

" Ако погледнете справката от ДАНС, там написа, че този зам.-министър е основал предпоставки да зародят опасности за по-голямо съмнение към машините. А зам.-председателят на ДАНС употребява тази причина, с цел да сътвори такава осведомителна акция, че машините да отпаднат от първия тур ".

Денев е нарушил закона като първо е написал информация с погрешни и манипулативни изказвания, а след това не я класифицирал, заради което тя е станала притежание на извънредно доста хора, уточни министър председателят.

" Правилният метод беше да ревизира информацията и да я изпрати единствено до хората, които биха могли да вземат решение дали тя да бъде публикувана в необятен формат ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР