Да пиша политически смешки вече не е занаят… те се

...
Да пиша политически смешки вече не е занаят… те се
Коментари Харесай

Навръх Деня на Независимостта: „прекалено сме малки, че да сме независими“

Да пиша политически смехории към този момент не е занаят… те се пишат сами. 

Хората се притесняват, че изкуственият разсъдък ще им открадне работата, аз се тормозя, че естественият – противоположното на разсъдък – ще ми открадне работата; сиреч, самите политици. 

Каквото и да се опитам да напиша смешно – те, в опитите си да наподобяват съществени освен това – са ме задминали с три обиколки. 

Ако си мислите, че клипчета с разбягващи се спецчасти или сапьори на дрон са „ комедийни “, чакайте да видите каква изненада ви чака, в случай че си пуснете „ сериозните “ вести от „ сериозните “ държавници. 

Ще се опитам да не влагам жлъч, подигравка или доста коментиране (главно, тъй като действителността сама го прави). Просто да систематизираме обстоятелствата:

Значи…

Имаме главнокомандващ, който – през служебното си държавно управление – смени шефовете на службите и това беше наред, смени и хиляди държавни чиновници и това беше наред, след това новото държавно управление изиска да му смени шефовете на службите, той сподели, че е преодоляване и интервенция, и не знам какво още. Народът, с отворена уста, наблюдава протичащото се и с кимане утвърди позицията на президента, че промяната е интервенция. Неговата промяна – не е интервенция. 

Същият главнокомандващ споделя, че и да се осветли един непознат разузнавач не е нужно да се гони незабавно. Народонаселението утвърждава.

Една съветска вуйна пристигна и затвори наречената „ съветска “, само че въпреки всичко българска черква в центъра на София, народонаселението подивя от яд и разгласи държавното управление за отговорно, че е затворена църквата. Направиха митинг пред заключената празна черква, а лелята, дето държи ключа от църквата, им размаха пръст по съветската телевизия. Не, не тоя пръст…

Политик, който повтаря като папагал, че ни ръководи посолствоТО (визира американското), дава сведения на съветска „ медия “ (ТАСС – по тази причина са и кавичките) за информации от закрито (демек, тайно) съвещание на Народното събрание ни, на което е участвал (нали… бидейки депутат). 

Въпросът е какво още е бил податлив да споделя с – да речем – посолствоТО (ама руското) той през месеците и годините назад; от закритите съвещания. Сигурен съм, че службите имат отговор на този въпрос, само че понастоящем са ръководени от назначенията на оня, дето счита, че няма потребност да се гонят съветски шпиони и всякога, когато съветските ползи за настъпени, се оплаква; когато най-сетне си върнахме Росенец от руснаците, той сезира Конституционния съд. 

На митинга пред „ съветската “ черква отново се вееха съветски флагове от „ самостоятелните “, които настояват, че в България би трябвало да се вее единствено българското знаме.

Те не виждат дисонанс в държанието си. Те не могат и да произнесат „ дисонанс “. 

Столетницата е цялостна с милионери „ социалисти “ и бори джендъра (демек, човешките права). Това могат да го схванат единствено в България, русия, евентуално и в Сърбия. Никъде другаде по света не могат да схванат по какъв начин по този начин социалистите са милионери-работодатели и по какъв начин по този начин са срещу човешките права и равенството. Просто хората не схващат разликата сред „ социалист “ и „ руски социалист “. Това последното е по-големият брат на немския националсоциалист просто, но е комплицирано за пояснение на наивници от запада. 

Имаме народ, който не има вяра, че шпионите могат да се маскират като попове, той има вяра, че шпионите са единствено добре облечени военни или аташета. Като по филмите. Когато споделиха: изгонихме съветски шпиони, уличени, че са работили срещу България, преструвайки се на попове, народонаселението чу: Изгонихме съветски _____________ попове. И настана писък, че пипали на народа вярата. 

Като го питаш, ти по кое време за последно беше нацърква, ще ти каже, че по Великден, дори има и очевидци, че е ходѝл да се бута за огънчето и а-ха се е сбил с един там, а след това е имàло и плюсканье на козунаци и яйца. И е сигурен, че знае какво е Християнство, сигурен е, че е нещо, което ни свързва с руснаците, избавило ни е от турците, обвързвано е с ястие и пиянство, и почивни дни, носи се червен конец, носи шанс и здраве; не е чел Библията, само че обича да я цитира чрез шарени картинки у фейса, подготвен е да ти отплющи шамарите посред църквата и не вдява даже смисъла на саможертвата, само че пък обича да си украсява колата и офиса с икони, има вяра, че носят шанс и пари. 

Междувременно имаме „ патриоти “, които считат природата на България за законна плячка и не вдяват какво значи да обичаш и пазиш родината вместо да си „ береш “ от нея.

Смятат, че е обвързвано с татуировки на Ботев и Левски, с веене на съветско знаме (нищо, че и Левски, и Ботев са били анти-руски настроени) и с цитиране на „ история “, писана по мазетата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за задачите на пропагандата.

Като им кажеш, че би трябвало най-сетне да почнем да си учим същинската история, викат: не може да ми подменяш по този начин историята. Навръх Деня на Независимостта, който беше неотдавна (подсещам за русолюбци) и който още веднъж не ни беше честитен от съветското посолство, се появиха мнения от вида: „ прекомерно сме дребни, че да сме самостоятелни “. Повръщня! Това докара „ историята “, надраскана от кагебейците, вкарана в учебниците през десетилетията – да набият в главата на българина, че е дребен и самичък нищо не може, да не се и пробва. Това се изроди в чутовната тъпота през днешния ден да имаме изречения като тази: „ като за българско е добре “… във връзка с всичко – от филми през книги, та до компании, редене на павета и правене на автомагистрали. 

Демек, не става, но ние си знаем, че по принцип сме зле, та като за тука е добре. Паметниците на националните ни герои са сгушени – дребни – в краката на руски и съветски солдати и царе.

Иначе сме територия с най-вече патриоти от глава на популацията, да не кажем, че сме 148% патриоти. 

На водещата фотография – горе – е Паметник на независимостта. Открит на 22 септември чак през 2007 година Намира се до двореца. Представлява гранитен блок с размери 3 m на 1,5 m. Много хора не знаят и че го има. 

На фотографията мислех да сложа – като колаж – и така наречен монумент на руската войска, само че няма, тъй като ми писна да го виждам. Само ще ви кажа, че той съставлява една историческа неистина, стъпила върху 37-метрова пресечена пирамида, върху която от горната страна има още 8 метра окупаторска агитация. Или общо 45 метра, извисяващи се над неедно потомство, което си мисли, че силата е в руския автомат, а то самото заслужава най-много един гранитен блок с размери 3 m на 1,5 m. 
______________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията и на Novini.bg като цяло.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР