Да пием вода е не просто начин да се освежим

...
Да пием вода е не просто начин да се освежим
Коментари Харесай

Хидратира ли се кожата, когато пием вода

Да пием вода е не просто метод да се освежим и утолим жаждата си, а жизненоважно деяние, което има значение за вярното действие на мозъка и за равнищата на сила, контролира телесната температура и подкрепя храносмилането. Дотук, нищо ново. Въпросът е дали е решаващо и за хидратацията на кожата ни.
 Водата, хидратацията, студеното време и по какъв начин да останем хидратирани през зимата
Как да останем хидратирани през зимата

С няколко лесни трика

Според кожния лекар Джошуа Зайкнър, до момента в който минималната дневна доза вода е безусловно нужна за вярното действие на тялото, пиенето й няма директна връзка с хидратацията на кожата.

Естествено, лекар Зайкнър не отхвърля, че кожата ни също ожаднява. Подобно на тялото, и нейните кафези са формирани в огромна степен от транспарантната течност. Последната се губи през целия ден в резултат на физическата ни интензивност, замърсяването на околната среда и изобщо - като цяло.
 Снимка 522540

Резултатът от по-сериозната й дехидратация са лющеща се и суха текстура, както и появяването на бръчки, стареене и други нелицеприятни признаци.

Ако кожата ни е суха, евентуално страдаме от неналичието на задоволително липиди в състава й, които задържат водата. Ето за какво е целесъобразно постоянно да използваме крем, без значение какъв е нашият случай.
 Снимка 522537

" Решението е по-скоро локално, в сравнение с вътрешно ", удостоверява лекар Зайкнър пред Real Simple. Тоест, вместо да се наливаме с вода, най-добре да заложим на подобаващ овлажнител.

Трите основни съставки, които би трябвало да търсим в състава му, са стеаринова киселина (мастна киселина), омекотяващи керамиди и холестерол .
 Снимка 522539

А с цел да " заключим " влагата, кожните лекари предлагат да нанасяме крема върху леко мокра кожа - откакто сме взели душ. В случай че не успеем да се оправим единствено с този овлажняващ артикул, постоянно можем да включим и един серум.
 Лененото семе, изгодите от него и по какъв начин да го прибавим към менюто си
Как да вземем най-хубавото от лененото семе

Голямата изгода от дребните семена

А към този момент е и че приемането на добавки от ленено семе или масло от пореч (2.2 грама на ден) има същия позитивен резултат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР